Psiho iz Travnog: Oca je davio, a zatim mu je prerezao grkljan

Ivan Nujić (41) posljednjih se pet dana na Facebooku hvalio ubojstvom majke, koju je izbo 28 puta u istom stanu u Travnom 1997. te je žalio što nije ubio više ljudi
Vidi originalni članak

Ja, jer nisam htio biti pederska ku*va, sam morao ubiti majku jer je dovela ljubavnika da me siluje i to nakon smirivanja u ludnici sa 17. Teško sam ozlijedio zatvorenika (razvalio), jer mi je htio iskopati oči. Nagrađen sam s maximum kaznom od 20 godina, samo zato što je tako bilo 1997, iako sam se patio k’o Isus i nikome nisam ništa napravio.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Your browser doesn’t support HTML5 video

To je samo jedan od niza statusa na društvenim mrežama ubojice Ivana Nujića (41) koji je osumnjičen da je u subotu ujutro ubio oca Ivka (77) u zagrebačkom naselju Travno. Prema prvim informacijama, Ivan je u ranim jutarnjim satima došao do tate koji je tada još vjerojatno spavao.

Istražitelji su pokušali rekonstruirati zločin te misle da je Ivan oca prvo počeo daviti. 
Nakon toga uzeo je vjerojatno kuhinjski nož te je ocu prerezao grkljan. S obzirom na veličinu rane koju su liječnici i policajci zatekli, mogli su samo zaključiti da je Ivanov napad bio žestok i bez milosti. Napadaču to nije bilo dovoljno pa je istom oštricom nastavio ubadati oca u tijelo. Kako neslužbeno doznajemo, sam je prijavio svoj zločin. Nazvao je hitne službe te su se u roku od nekoliko minuta pred zgradu parkirali policija i Hitna pomoć. Ubijenog muškarca zatekli su u dnevnom boravku u lokvi krvi. Izdahnuo je u mukama te je liječnik samo mogao potvrditi da je muškarac preminuo. Ivana su odmah uhitili i u lisicama izveli iz zgrade.

Odvezli su ga do policijske postaje na ispitivanje. Cijelu istragu vodi Državno odvjetništvo koje će, nakon dovršetka istrage i procjene osumnjičenika, odlučiti hoće li tražiti istražni zatvor ili ga smjestiti u neku od psihijatrijskih bolnica.

Nujićevi susjedi ostali su u potpunom šoku. Nisu znali za ubojstvo sve dok im u jutarnjim satima na vrata nisu pokucali policajci. Kako su nam rekli, Ivan je s ocem živio posljednja dva mjeseca. Gotovo pola života proveo je na liječenjima na psihijatriji te u zatvoru zbog ubojstva majke.

- Nisam se željela naći s njim sama u ulazu. Kad bi ga vidjela, potpuno bi se naježila. U meni je izazivao strah - rekla nam je jedan od zgroženih susjeda iz zgrade. Čudi je kako nisu čuli nikakvu buku u stanu. Nitko se nije derao, zapomagao niti lupao.

- Mi živimo u stanu do njihovog pa nismo čuli nikakvu buku. Možda su nešto čuli susjedi ispod ili iznad njihovog stana. Još sad mi je muka od svega ovoga - kazala je druga susjeda.

Strah je izazivao i kod drugih ljudi. Iako bi ih pozdravio, nije želio razgovarati. Bio je mrk i povučen i svaki kontakt s njim obično su imali samo u prolasku stubištem i ulazom.

- On je kao brdo. Visok je oko 190 centimetara i ima oko 150 kilograma. Rijetko tko bi se mogao od njega obraniti. I kao mladog vidjeli bi ga da je nabildan. Znali smo da se liječio na psihijatriji i rekli su nam da je ondje vrijeme provodio vježbajući u nekakvoj teretani - ispričali su susjedi.

Dodali su da je njegov otac u zgradi do nedavno živio sam. Preživljavao je od toga što je iznajmljivao svoj lokal koji se nalazi u istoj zgradi. Ovi užasni trenuci prisjetili su ih na davnu 1997. kad je Ivan u istom stanu ubio majku Anđelku.

Ja, kad sam likvidirao majku, u policiji sam se smijao kao tigar, objavio je Nujić samo pet dana prije no što je ubio oca.

Cijelog tog slučaja iz 1997. sjeća se umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević koji je s kolegama tada radio na slučaju.

- Sjećam se kad su ga uveli na ispitivanje. Taj dečko od 20-ak godina imao je nekakav šešir na glavi i barem dva broja veće cipele na nogama. Želio je pričati apsolutno o bilo kojoj temi. Ipak, kad sam ga zamolio da pričamo o ubojstvu njegove majke, tu bi zastao i nije želio ništa reći - prisjetio se Lazarević.

U pamćenje mu se urezao i trenutak u kojem mu je mladić dao savjeti.

- Kad sam ga zamolio da nešto kaže o majci, rekao mi je da će mi dati jedan savjet za život. Rekao mi je “nemojte nikad u životu nekog nešto moliti” - ispričao je Lazarević.

Da nešto nije uredu te 1997. prvo je posumnjala Ivanova sestra koja od tada više ne živi blizu obitelji. Majka Anđelka (42) danima joj se nije javljala. Pronašla je njezino tijelo, koje se počelo već raspadati, i pozvala je policiju u pomoć.

Ivan je tada ubio majku bez nekog posebnog motiva. Prema tadašnjim podacima iz istrage, najprije ju je tvrdim predmetom udara po glavi. Srušio ju je na tlo, a potom ju je izbo po glavi i prsištu. Istražitelji su pronašli ukupno 28 rana. Majci nitko nije mogao pomoći te je brzo preminula. Pomahnitali sin majku je zaključao u spremište u kuhinji. Navodno ju je zamotao u tepih, a kako bi prikrio smrad sve je posuo praškom za pranje rublja. Tijelo je danima trunulo. Susjedi su se žalili na nesnosan smrad, ali nisu znali gdje mu je izvor.

- On je trebao biti na psihijatriji, ali ne znamo zašto ga je otac uopće držao doma. Znamo da mu je pomagao i vukao ga i po toplicama i bolnicama. Sve se opet ponovilo kao i kad je ubio majku. Sve se dogodilo po istom modelu - rekli su nam drugi susjedi. Oni kažu da ih ponovni Ivanov napad nažalost i nije iznenadio.

- Otac je želio da ne bude smješten u bolnici zatvorenog tipa već da ga smjeste negdje gdje može biti i na otvorenom. Na neki otok. Ne znam je li Ivan uopće pio lijekove koje je morao. Još jučer sam se u liftu vozila s tim čovjekom, a sad ga nema - ispričala je jedna od susjeda.

Dodala je kako je pokojni Ivko tvrdio kako ga ima pod nadzorom, a Ivana su uvijek vidjeli kako sam šeta naseljem.

- Sad je siroti tata ubijen. Ivan je očito smatrao da se otac nakon svega nije dobro pobrinuo za njega - kažu susjedi.

Ivanovu sestru godinama nisu vidjeli blizu stana i zgrade u kojoj je obitelj živjela. Navodno je bila psihički slomljena te nije mogla trpjeti tugu i bol. Stan ju je previše podsjećao na okrutan zločin njezinog brata te je otišla u inozemstvo.

- To je za nju bila prevelika trauma te više nikad nije mogla ući u zgradu. Na Ivana smo upozoravali sve da ga se klone. Nitko nije znao što smjera - kažu susjedi.

Idi na 24sata
Komentari (133)
 • škver

  Sestra se spasila. Nije on kriv jer je bolestan ali kriv je sustav .

  1. 9. 2018,   18:26
 • Deleted user

  Strašno, najstrašnije. Roditeljeva je ljubav, iz tog primjera vidljivo, najjača. Toliko da nije osudio sina za ubojstvo supruge, niti se plašio za svoje zdravlje i vlastiti život. Trebalo je biti moguće ispriječiti tu tragediju, jer je od stručnog kadra mogla ...

  1. 9. 2018,   19:01
 • prdac40

  Znam za takav sličan slučaj, čovjek ubio djeda, završio u zatvoru, izašao, ponovo napravio više prekršajnih ali i krivičnih djela, familija je u strahu od njega ali on danas slobodno šeta ko putujuća bomba i samo se čeka trenutak kad ...

  1. 9. 2018,   19:22
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.