Žalio se na mučninu: Brođanin (16) umro je od udarca u trbuh

Za vrijeme borbe mladi sportaš je poslije jednog udarca ispod rebara pao, ali se pridigao i nastavio borbu. Završio je meč i u hodniku dvorane mu je pozlilo, pao je i onesvijestio se...
Vidi originalni članak

U subotu je iznenada preminuo dječak (16) iz Slavonskog Broda koji je bio na natjecanju u Kickboxingu u Odžaku (BiH) na tradicionalnom natjecanju Posavina Open. Natjecanje je bilo u Sportskoj dvorani Srednje škole Pero Zečević, u Ulici Džemala Bijedića u Odžaku.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Your browser doesn’t support HTML5 video

Za vrijeme borbe mladi sportaš je poslije jednog udarca ispod rebara pao, ali se pridigao i nastavio borbu. Završio je meč i u hodniku dvorane mu je pozlilo, pao je i onesvijestio se. U pomoć mu je priskočio službeni liječnik natjecanja koji je pokušao masažom srca pomoći dječaku. Nije uspio pa su ga prevezli u Dom zdravlja u Odžaku.

65 minuta ga oživljavali

Nisu mu mogli pomoći, i organiziran je dolazak liječničke ekipe na granični prijelaz u Slavonskom Brodu koja je nešto poslije 14 sati preuzela nesretnog mladića od kolega iz Odžaka. Brodski liječnički tim se 65 minuta borio za njegov život, ali oko 15.30 sati dječak je preminuo. Što je uzrok smrti, znat će se nakon što bude obavljena obdukcija.

Kako doznajemo, obdukcija bi se trebala obaviti u ponedjeljak. I Slavonski Brod i svi koji su sudjelovali na turniru u BiH šokirani su tragedijom.

- Nažalost, i mi smo dobili tu informaciju detalji mi nisu poznati kako se točno dogodilo, ali veliki gubitak je za sve nas i obitelji u ime kluba i osobno iskrena sućut – rekao nam je jučer zgroženi Grgo Grgić, jedan od organizatora natjecanja u Odžaku na kojemu je bio mladi sportaš iz Slavonskog Broda. Dodao je kako je dječak na natjecanje došao u pratnji oca i trenera. Da se dogodilo nezamislivo, kaže nam i Robert Katušić, trener kickboxing kluba Omega Slavonski Brod.

- Prije svega želim reći da u svoje osobno ime i ime cijelog Kickboxing kluba „Omega“ obitelji pokojnog dječaka izražavam najiskreniju i najdublju sućut povodom ove tragične smrti - rekao nam je potreseni trener.

Nesretni dječak je dugogodišnji član kluba i već dugo ide na natjecanja. Borio se u disciplini light contact juniori sa svojim vršnjakom iz BiH gdje nisu dozvoljeni jaki udarci, kojih, kažu nam, nije ni bilo tijekom meča. Tijekom druge runde borbe dječak je zatražio je stanku te se požalio na mučninu. Borba se nije nastavila jer je predao meč. Odmah je u pomoć došao službeni liječnik na natjecanju.

Neutješna obitelj

U dvorani je izgubio svijest nakon čega su ga prevezli u bolničku ambulantu koja se nalazi u neposrednoj blizini dvorane. Kako mu nije bilo dobro, vozilom hitne pomoći je prevezen u bolnicu u Slavonski Brod gdje je na žalost preminuo.

Imao je važeće liječničko uvjerenje sukladno pravilima koja nalaže svjetski kickboxing savez – rekao je Robert Katušić, dječakov trener koji je bio s njim na natjecanju.

Velika je tuga u obitelji. Neutješni su dječakovi roditelji, sestra, djed, brojna rodbina i prijatelji. Nitko ne može vjerovati da se to dogodilo, jer trebalo je to biti samo još jedno u nizu natjecanja ovog mladog i perspektivnog sportaša.

Idi na 24sata
Komentari (84)
 • Tihakucanica

  Da je moje dijete tuzila bih vas zbog naslova tendecioznog naslova “umro zbog udarca u trbuh” koji ste stavili prije nalaza obdukcije s jeftinim ciljem citanosti. Da, da znam bit ce obrisano i zuti ok ok

  9. 9. 2018,   19:35
 • škver

  Užas,da ti mozak stane od boli,jada, nemoći...

  9. 9. 2018,   18:21
 • esseGesse

  Ne smije kupit pivu i cigarete u marketu ali se smije potući do smrti pred krvožednom ruljom..

  9. 9. 2018,   20:53
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.