Obavijesti

Ana Kundid i Sara Pavlov pobjednice Pic the bic natječaja

Ana Kundid i Sara Pavlov pobjednice Pic the bic natječaja
8

Somersby i Centar Kaptol proglasili su pobjednike nagradnog natječaja Pic The Bic na partyju u Centru Kaptol. Ana i Sara bogatije su za jedno novo iskustvo i nagradu od 10.000 kn


Somersby i Centar Kaptol nagradili su najbolje kreativce koji su gradskom biciklu daju novu dimenziju u sklopu natječaja za oslikavanje bicikala „Pic The Bic“. Od ukupno 170 prijavljenih radova, odabrano je 15 finalista koji su mogli osvojiti vrijedne novčane nagrade u iznosu od 10.000, 7.000 i 5.000 kuna.

Prvu nagradu osvojile su Ana Kundid i Sara Pavlov, prijateljice koje su se po prvi puta okušale u ovakvom projektu:

„Naša ideja je bila bicikl koji proizvodi Somersby. Zato imamo gajbicu s jagodama straga, one ulaze kroz zupčanike, putuju cijelim biciklom u obliku zelenih i žutih pruga te se na kraju iz slavine smještene na volanu, toče u boce smještene u gajbu na prednjem kotaču“, objasnile su i dodale kako je njihov omiljeni detalj Somersby priča smještena s prednje strane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugo mjesto osvojila je Petra Drožđan-Kranjčec sa svojim biciklom oslikanim jabukama i kruškama, omiljenim Somersby okusima, dok je Blanka Barlović bicikl ukrašen vezivom i sadnicama jabuke donio treće mjesto.

„U suradnji s Centrom Kaptol, Somersby je odlučio ovom proljeću dati jednu novu kreativnu dimenziju najpopularnijem gradskom prijevoznom sredstvu – biciklu. Htjeli smo pružiti priliku umjetnicima, dizajnerima, kreativcima i estetama da prezentiraju bicikle na kreativan i sebi svojstven način. S obzirom da je bilo 170 prijava, jako smo zadovoljni rezultatom natječaja, ali bilo je izrazito teško odabrati najbolje, čak i među ovih 15 finalista“, izjavila je Ivana Tavra iz Carlsberga.

Uz kreativce koji su dobili priliku prijaviti se za natječaj, svoje bicikle dizajnirali su i modni dizajneri Aleksandra Dojčinović, te Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica iz ELFS-a, dizajner nakita Nenad Sovilj, poznati konceptualni umjetnik Saša Šekoranja i glumica Marija Borić.

„Pretpostavljamo da su nas pozvali da sudjelujemo u ovom projektu, zato jer im se sviđa naš rad, pa je bilo sasvim logično da uzorke s naših majica prenesemo na bicikl. Ovaj uzorak mrlja boje nam se činio dosta nezavisan od ostatka materijala i predmeta, a dovoljno je upečatljiv da je jasno kako se radi o ELFS biciklu“, objasnio je dizajner Ivan Tandarić, kojemu smeta nedostatak biciklističkih staza čim se makne iz šireg cantra grada Zagreba.

I dizajnerica Aleksandra Dojčinović je predstavila bicikl koji je u njenom stilu – ženstven i nježan:

„Nema smisla glumiti nešto što nismo, tako da nije čudno što bi se ovaj bicikl odlično nadovezao na moje kolekcije. On je ženstven i profinjen te je prava šteta što sam zbog posla češće u autu, a manje na biciklu“, kaže Aleksandra.

Bicikl Nenada Sovilja bi privukao mnoge lopove, jer je ukrašen zlatnim i srebrnim lancima (umjetnim, doduše), a dozu sjaja ima i bicikl Marije Borić.

„Moja inspiracija su bile moje vožnje biciklom po Zagorju. Bicikl je za mene stil života, prijevozno sredstvo, način održavanja kondicije – ma odličan je! Imam zvijezde koje svjetlucaju na suncu, srca kojima prizivam ljubav, djeteline s četiri lista te Somersby drvo na košari“, otkrila nam je Marija.

Nakon dodjele nagrada uzvanici su imali prigodu uživati u dobrom provodu uz DJ sestre Nanut2 koje su dodatno zagrijale atmosferu Somersby eventa na platou Centra Kaptol.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu