Obavijesti

Kolumne

Bijela košulja i plave traperice: Savršeni klasik za sva vremena

Bijela košulja i plave traperice: Savršeni klasik za sva vremena
1

Ima li išta prilagodljivije? Bilo da je nosite ispod džempera, sakoa ili samu, jedna stvar je sigurna - izgledat ćete odlično!

VIDEO

“Maono” zapravo na Swahili jeziku znači “vizija” i nema riječi koja bolje opisuje naš cilj. Vjerujemo u “slijedi svoju viziju” i sretni smo što možemo podijeliti tu viziju s tobom. Nađi svoju viziju i s Maonno narukvicom ju dovedi u stvarnost!

Povijest!

Bijela košulja jedan je od najstarijih komada garderobe koju su nosila gospoda. Postojala je i prije srednjeg vijeka, ali se tada nosila isključivo kao donji veš – ispod garderobe ili kao pidžama, tj. noćna odjeća.

Košulja nije imala kragnu niti gumbiće već samo porub koji je po želji mogao biti otkopčan ili zakopčan. Najčešće je tkana od svile ili lana, ali se od 50-ih godina šije i od najlona. 1800-ih prestaje se nositi noću i prvi put se pojavljuje kragna koja se ukrašava vezom i čipkom, nalik na stil Robina Hooda ili Shakespearea.

Nakon završetka Prvog svjetskog rata pojavljuje se moderna bijela košulja sa gumbićima i prvi ovakav model potpisuje „Brown, Davies & Co.“ 1871.godine, a 1910-ih mornari su nosili pamučne košulje koje su izgledom podsjećale na one prve modele, nošene umjesto potkošulje.

I dok je najčešće nosimo uz  tamnije boje,npr. crnu i  tamnoplavu, ove sezone ima malih promjena.  Uz pastelne boje ili istu( bijelu), proljetne odjevne  varijacije sigurno će zadovoljiti  sve.

Sa bijelom košuljom uvijek igrate na sigurnu kartu! (bilo da ste ženskog ili muškog spola). Uz bilo što obucite bijelu košulju I ona je pun pogodak, kako za posao, tako I za dnevni ili večernji izlazak. Uz traperice I dobar komad nakita ona dobiva posebnost dnevne kombinacije, idealna je za šetnju I piće sa prijateljicama.

Legendarni Karl Lagerfeld je svojedobno bio upitan koji bi odjevni predmet smjestio na prvo mjesto i njegov je odgovor bio – bijela košulja! Današnja modna industrija nudi nam mnogo verzija ovog, zaista baznog komada odjeće, što nam ukazuje kako potražnja za dobro krojenom, čisto bijelom košuljom ne jenjava ni u kojem godišnjem dobu. Što ne čudi jer, morate priznati, žena u snježno bijeloj košulji odiše posebnom samouvjerenošću. Dakako, ključ je i u dobrom odabiru odjevnih predmeta koje nosite uz bijelu košulju. 
– Stilueta

Nekoć davno neprikladne za mnoštvo situacija i poistovjećene s radničkim uniformama, a danas prihvaćene kao sinonim stila. Dakako, pričamo o poderanom traperu, no pod poderanim ne mislimo na tu i tamo koju izvučenu nit, već pričamo o ogromnim rupama na koljenima. Mogli bismo ih nazvati i evoluiranim boyfriend trapericama.

Ova divna baršunasta torbica dolazi iz vrlo simpatične obitelji Maradin. Amaradi je mali obiteljski brend iz Hrvatske, koji postoji već 10 godina. Trenutno Amaradi ima nekoliko linija: home decor, pletivo, nakit i torbe. Radi se o unikatima ili vrlo malim serijama istih. Amaradi proizvodi prodaju se u trgovinama u raznim gradova Hrvatske, a ljeti u morskim galerijama… i na netu naravno. Moja torbica je u kombinaciji bež velur kože, baršuna i samta. U svakom slučaju sam oduševljena kvalitetom i ljepotom iste, a u pokretu je skoro svaki dan!

Košulja: mamin ormar
Traperice: H&M
Torbica: Amaradi bags
Cvijeće: Cvjećarna Luna
Narukvica: Maonno

Čitamo se! :*

Photo: Luka Krušec, Atelier Fly (WEBINSTAGRAMFACEBOOK)

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici: 


Ja sam Izabela, živim u Koprivnici te sam učenica četvrtog razreda gimnazije, a zapravo ovisnica o girly stvarima, modi, kozmetici, fotografijama, modelingu, dizajniranju i svim povezanim, životinjama i naravno slasticama! Blog sam pokrenula kako bih predstavila domaće dizajnere široj publici, pritom pomažući djevojkama da nađu poneki komad za sebe. Dobrodošli u moj mali dio interneta. Nadam se da ću putem Izzite ispuniti sebe i pomoći drugima! Osim na blogu pratiti me možete i na Facebooku te Instagramu

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith