Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brzi kukuruzni kruh, savršeni dodatak laganim čušpajzima...

None Foto:

Velik sam fan teških zasitnih kruhova uz lagani čušpajz ili ujušak. Nakon vikenda koji je najčešće kalorijski nabijeniji od ostatka tjedna, ponedjeljkom se vraćam u normalu s nečim laganim na žlicu uz dobar komad kruha. Tako je nastao i ovaj recept koji je zapravo nešto između kukuruznog kruha i kolača, a odličan je za servirati uz plate narezaka, čušpajze, salate i jaja.

Sastojci za 8-10 porcija:

  • 325 g kukuruzne krupice
  • 90 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 1 konzerva (400g) kukuruza
  • 2 žlice rastopljenog maslaca ili maslinova ulja
  • 200 g sira (gauda, cheddar, trapist, ja koristim Taborgradski od mljekare Veronika)
  • sol, papar

Priprema:

  1. Umutite dobro jaja pa dodajte mlijeko, kukuruznu krupicu, brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac ili maslinovo ulje i dobar prstohvat soli i papra pa dobro pomiješajte u gustu smjesu.
  2. Dodajte kukuruz i naribani sir pa lagano umiješajte u smjesu.
  3. Lim za pečenje (ja koristim kockasti cca 20×25 cm međutim možete i okrugli za kolače, dapače) premažite maslacem pa oblijepite papirom za pečenje. Ulijte u lim i poravnajte.
  4. Pecite pola sata u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva.
  5. Ostavite da se ohladi 10 minuta pa narežite na kocke ili kriške.
  6. U smjesu možete dodavati i čili, prženi luk, mješavinu začinskog bilja, ovaj kruh lijepo prenosi druge okuse.

Neka je u slast,

T.

Adaptacija recepta: J. Oliver Comfort food, str. 128

 

Izvorni recept pronađite ovdje. 

O autorici:


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

 

Komentiraj, znaš da želiš!