Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Brzi kukuruzni kruh, savršeni dodatak laganim čušpajzima...

Brzi kukuruzni kruh, savršeni dodatak laganim čušpajzima...
1

VIDEO

Velik sam fan teških zasitnih kruhova uz lagani čušpajz ili ujušak. Nakon vikenda koji je najčešće kalorijski nabijeniji od ostatka tjedna, ponedjeljkom se vraćam u normalu s nečim laganim na žlicu uz dobar komad kruha. Tako je nastao i ovaj recept koji je zapravo nešto između kukuruznog kruha i kolača, a odličan je za servirati uz plate narezaka, čušpajze, salate i jaja.

Sastojci za 8-10 porcija:

  • 325 g kukuruzne krupice
  • 90 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 1 konzerva (400g) kukuruza
  • 2 žlice rastopljenog maslaca ili maslinova ulja
  • 200 g sira (gauda, cheddar, trapist, ja koristim Taborgradski od mljekare Veronika)
  • sol, papar

Priprema:

  1. Umutite dobro jaja pa dodajte mlijeko, kukuruznu krupicu, brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac ili maslinovo ulje i dobar prstohvat soli i papra pa dobro pomiješajte u gustu smjesu.
  2. Dodajte kukuruz i naribani sir pa lagano umiješajte u smjesu.
  3. Lim za pečenje (ja koristim kockasti cca 20×25 cm međutim možete i okrugli za kolače, dapače) premažite maslacem pa oblijepite papirom za pečenje. Ulijte u lim i poravnajte.
  4. Pecite pola sata u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva.
  5. Ostavite da se ohladi 10 minuta pa narežite na kocke ili kriške.
  6. U smjesu možete dodavati i čili, prženi luk, mješavinu začinskog bilja, ovaj kruh lijepo prenosi druge okuse.

Neka je u slast,

T.

Adaptacija recepta: J. Oliver Comfort food, str. 128

 

Izvorni recept pronađite ovdje. 

O autorici:


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang