Obavijesti

Kolumne

Komentari 20

Da se ne zove Rambo, ovaj film nikad ne bi završio u kinima...

Da se ne zove Rambo, ovaj film nikad ne bi završio u kinima...
1

Ne mogu reći da sam poseban obožavatelj serijala. Rambo vam je u biti Sam u kući, ali za odrasle, zar nije?

VIDEO

Čovjeku dolaze na njegov teren, on ga prekrije stupicama i u mi gledamo kako oni ulijeću u svaku. I tako onoliko puta koliko ima nastavaka. Ili je možda Sam u kući Rambo za djecu? 

Nasilje je ekspicitno, na John Rambo jako voli hladna oružja pa ako vas penetracija oštrim predmetima uznemiruje, možda bi bilo dobro da ovoga preskočite. To su bili savršeni filmovi u osamdesetima, ali gurati istu formulu i očekivati da će raditi 30 godina kasnije… Creed je tu odličan primjer kako se priča može nastaviti i osuvremeniti na način da je i dalje poznata, a opet svježa. Ovdje nema ničeg svježeg, sve malo daje po tufini i starim ljudima. 

Pogledajte video osvrt:

Stalloneu svaka čast, ali ne znam kome se on ovdje dokazuje. Ima silne godine i šarafe u kičmi i pokušava biti akcijska zvijezda. I naravno da ne može raditi hrpu stvari koje je nekad mogao pa se to onda mora sakriti. Tako je većina akcijskih sekvenci izvedena u nekakvom polumraku, Rambo rijetko ulijeće u sukobe prsa o prsa, nema više skakanja sa stabala kao nekad. 

Jako mu dugo treba da krene, dugo puno traje predstavljanje likova i njihovih odnosa. Brate mili, troje vas je, pa ne moram 45 minuta slušati vašu povijest. Došao sam gledati Ramba, hoću da se puca i tuče. A ne slušam tamo neke drame. Općenito je taj dramatski dio - najgori. Problem je što ispada jako površno napisan i slabo odglumljen, i ima ga puno. A najbolje od svega, iz stvari kojima se ovaj film bavi dao bi se napraviti jako moćan film. Pretpostavljam da je sve skupa to izgledalo dosta bolje u Stalloneovoj glavi. 

Čini mi se da se kroz montažu izgubilo puno toga. Ima par stvari koje se spominju i koje zavšravaju - ničime. Spomenute su i gotovo, bačene u vjetar. A ne možeš izbaciti tu scenu jer je bitna za nešto drugo, ali onda informacije koje se spomenu ispadnu nepotrebne. Opet, ima tu ispod negdje jako solidan film, ali pogubio se putem. 

Ako ste fan serijala, mislim da će vam biti u redu. Ne vjerujem da će biti najbolji, ali neće biti najgori. Pogotovo ćete doći na svoje u zadnjoj četvrtini, da, toliko se čeka da stvari koje očekujete budu glavnina Rambo filma. I kao što sam rekao, nema tu korijenitih promjena pa ne vidim kako bi mogao privući mlađu publiku, ako je to uopće bila namjera. Da se ne zove Rambo, ovakav bi film vjerojatno završio drito na televiziji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…