Obavijesti

Kolumne

'Detox' je prijevara, a postoji i virus koji uzrokuje - debljanje

'Detox' je prijevara, a postoji i virus koji uzrokuje - debljanje
1

Pripazite kako hodate danas jer je vani ledeno. A prije nego što izađete van, predlažem da dok sakupljate hrabrost stavite malo dobre muzike, napravite šalicu toplog čaja ili kave i zaronite u ovotjedne linkove.

VIDEO

1. Na Arktičkoj ledenoj ploči narasla je pukotina koja je trenutno široka impresivnih 300 metara i komad leda površine 2.000 četvornih milja se trenutno drži kroz svega 12 milja leda. Ovaj komad leda veličine manje države odlomiti će se do kraja zime.

2. Sirupi protiv kašlja ne funkcionirajuZašto nam treba toliko dugo da se oporavimo od upale pluća.


Ako vam se dopao ovaj newsletter, možete se besplatno prijaviti i dobiti ga svake nedjelje na ovom linku



3. Infografike45 godina terorizma u europi12 najljepših željezničkih putovanjakako izgleda karcinom grudiju (na kutiji limuna), godina u meme-ima (prošla godina), periodni sustav istezanjabiblijske reference daju loše passwordekoliko kalorija trošite ako ne vježbate.

4. Hamburg je dobio novu i nevjerojatno prekrasnu filharmoniju (iza ovog linka je interaktivni let dronom kroz koncertnu dvoranu), no jeste li znali da je unutrašnjost zgrade dizajnirao algoritam?

5. New York Times o budućnosti novinarstvaKako se boriti protiv lažnih vijesti i kako provjeriti informaciju (jesu li mediji ponovno dobili svrhu). Novinarstvo je u krizi i to nije dobro za novinare (ok, pomalo očigledano ali...). Zašto je John Oliver u pravu (u videu koji je prethodio ovom linku). Usput, WPP kaže da će im Facebook biti drugi najveći dobavljač u ovoj godini (nemojte klikati ako ne znate tko je WPP). Razdoblje činjenica je prošlo.

6. Kratki filmićiSNL o Trumpovoj presiciosam fotografskih trikova u 90 sekunditajne Daydreaminga (Radiohead), plazma vortex force fieldkako postati minimalist u 30 dana (btw. nedavno sam pročitao ovu knjigu pa je preporučam i vama, ista je tema ali razrađena u detalje), incident na autocesti kao iz crtićasamo se žene u filmovima bore na ovaj načinnormalizacija fašizmazašto se ništa ne hvata na teflon.

7. Svemirsko smeće koje je palo na zemlju (fotografirano i dokumentirano od 1960 do danas, počevši od Sputnika koji je sletio u Wisconsin pa sve do zadnjeg satelita koji je pao čovjeku na auto prije koji tjedan). NASA je nedavno zapalila jednu svemirsku letjelicu (da pokuša naučiti kako gasiti požar u svemiru).


Jednom tjedno (nedjeljom ujutro, taman u doba jutarnje kave) šaljem odabir desetak tema o kojima niste imali priliku čitati u domaćim medijima, a koje smatram bitnima. Prethodne newslettere možete pregledati u arhivi newslettera.



8. 19 znakova da ste inteligentni makar se tako ne osjećateSnaga negativnog razmišljanja.

9. Sendvič prehrambenih linkova: Predugo smo krivili ugljikohidrate zbog naše debljineTopla čokolada u crvenom vinu je jako dobra kombinacijaDetoksikacija je prevaraKonzumacija čokolade poboljšava moždane funkcije (dakle, ok je jesti čokoladu). Kako ispeći najbolji keks ikad (znanstveni dokaz). Šećerna zavjeraKako kuhati za cijelo selo (youtube kanal). Jeste li ikada pokušali ispeći kuhana jajaŠto ako je tvrdnja o debljanju radi konzumiranja masnoće samo laž i mit? I virus koji uzrokuje pretilost (da, virus).

10. Absurdno cjeloviti vodič kroz viski (ja ne pijem jaki alkohol no skužio sam nedavno da mi je čaša viskija odgovarala).

Marko

Izvorni newsletter pročitajte ovdje, a pretplatite se ovdje

O autoru:


Marko Rakar je komunikacijski i politički savjetnik iz Zagreba, a posljednjih nekoliko godina se uglavnom bavi otkrivanjem nepravilnosti u financijskom poslovanju. Nedjeljno-jutarnji newsletter stvara već tri godine. Blog piše od 2004. na ovoj adresi, a možete ga pratiti i preko Facebooka ili Twittera.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu