Obavijesti

Kolumne

Komentari 5

'E, poderane su ti traperice' i drugi muški modni komentari

'E, poderane su ti traperice' i drugi muški modni komentari
1

Nije tajna da je ženska moda muškarcima nerijetko osmo svjetsko čudo, počevši od onoga: „Kako to misliš plava je plava?“ pa sve do „Kako to misliš da imam samo jedan par nogu?“

VIDEO

Ova kolumna posvećena je tome što muškarci (čast iznimkama) (pre)često kažu na neke ženske modne trendove, a što žene pritom uglavnom pomisle u trenutku kada zakolutaju očima i slažu da hitno moraju kući jer misle da su zaboravile isključit peglu. Naravno, ovo nikako nije osuda muškaraca, dapače – volimo humor, volimo i muškarce – nego samo mali podsjetnik na to koje fore bi bilo dobro izbjegavati. Jer, muškarci, možete vi to i bolje!

1. PODERANE HLAČE

Svi znamo da je od savršenih hlača jedino teže pronaći savršene poderane hlače. Dobro, teže od toga je i pronaći ljubav svog života, jer dok se žena u tim trapericama osjeća kao Kim Kardashian iz onih dobrih dana prije nego što su silikoni uzeli previše maha, pitanje je trenutka kada će začuti: “Ej, poderane su ti hlače, hehehehe”. Bio je to naravno muškarac šaljivdžija i, osim ako nije Momčilo Otašević, upravo je dobio Oscara za najneoriginalniju osobu godine. Stoljeća. Života. Svemira.

2. ČIZME IZNAD KOLJENA i GUMENE ČIZME

“Ma kud ćeš ti u tome, hvatat ribu? Hehehehehe“, dobacuje muškarac, smije se, valja se po zemlji od smijeha, daje peticu kumu Anti kraj sebe, smiju se obojica, rokću. Opet, ako ne pričamo o Momčilu Otaševiću, a čak i ako pričamo o Filipu Juričiću, žena će pomisliti vjerojatno: “A znamo i tko neće sigurno uhvatiti ribu večeras, hehehehe” i otplivati u neke bistrije vode.

3. KRZNENI PRSLUCI, BUNDE, ŠALOVI, KAPE

Situacija ovdje jasnija je nego ishod utakmice Real Madrid – Dinamo iz Godinjaka i komentar se često odradi ziheraški: “A koju si ti to životinju oderala i žrtvovala, hehehehehe?”, dobacuje muškarac, nazdravlja dobroj fori s Antom kraj sebe, objavljuju ju na Twitteru i na Fejsu, lajkaju si ju međusobno, obrišu ju nakon 15 minuta kada shvate da ih je u tih 15 minuta obrisalo 45 žena. Jer čak i ako je riječ o Filipu Juričiću, žena uglavnom pomisli: “Nisam oderala ni žrtvovala niti jednu životinju, ali tebe ću ako ne prestaneš s glupim komentarima, hehe."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katarina Marjanović (@katarina__marjanovic) on

4. ŠTIKLE

Štikle su nekakvo osmo svjetsko čudo, možda čak i neshvatljivije od krznene jakne, ako je to uopće moguće. “Kako vi možete u tome, ja ne bih nikada to htio, nisam budala, ehhehehe”, izgovara muškarac ponosno, plješće rukama na vlastitu foru, smije se, čeka odobrenje od tebe, ali ga ne nalazi. “Eto, vjerovao ili ne, preživjela sam jednom i temperaturu 39 punih 12 dana, ehehe.” Sapienti sat ilitiga – pametnom dosta.

5. PRUGASTI UZORAK

“Jesu tebe to pustili iz ludnice za vikend, ehehehehehe?”, pitat će muškarac neoprezno, ali ne zna da se s ovim nikako ne valja zezati jer ako žena pomisli: “Nemoj da me oženiš pa da završiš u prugastom uzorku, hehe”, onda ga neće spasit ni kum Ante.

6. ČIPKA

„Ima moja baba takav zastor na prozorima, ehehe“, komentira muškarac koji je skupio već poveću kolekciju onih spomenutih Oscara za neoriginalnost, namiguje Anti, Ante ga časti pićem zbog predobre fore, ali dok se okrenu samo uzeti piće, žena je već otišla u nekom drugom smjeru mrmljajući: „Ostat ćeš ti živit s babom ako nastaviš s takvim forama.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katarina Marjanović (@katarina__marjanovic) on

7. MREŽASTE NAJLONKE I ČARAPE

“Eto ti noge k’o kulen, ehhehe“, ispalit će samo oni najhrabriji, nakon čega će se začuti ona glazba iz španjoloske sapunice kada neki Juan Miguel Despacito sazna da mu je sluškinja sestra i da mu je žena sestrina sestra i da je sam sebi zet, svekar i tata. E kod ovoga se iskreno nadam da je riječ o Momčilu Otaševiću, inače nema pomoći.

Žene, nastavite sa svojim favoritima, ja bih mogla do sutra!

 

Izvorni tekst pročitajte ovdje

Fotografije: Nina

O autorici: 


Katarina Marjanović, autorica bloga i kolumnistica, vječna kreativka i zaljubljenica u lijepe riječi. Moje misli, fotografije i emocije možete pratiti na InstagramuFacebooku i blogu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu