Obavijesti

Kolumne

Gorivo za organizam: Anđi sam otkrila savršenu grill piletinu

Gorivo za organizam: Anđi sam otkrila savršenu grill piletinu
1

Anđa je stigla na snimanje u društvu svoje Puse i odmah svima podigla raspoloženje. Kažem vam, ta žena isijava zaraznom pozitivom.

VIDEO

Budući da, kako Anđa to voli reći, hranu koristi kao gorivo za svoj organizam, složile smo se za jako šareni super izbalansirani tanjur pun zelenjave, piletine i hummusa (koji je Anđa opisala kao najbolji koji je ikada probala).

Ona kaže da voli jesti šareno pa smo se toga i držale. Piletinu smo marinirale u kurkumi za ekstra šmek, ali i kako bismo smanjile udio soli – svježi i sušeni začini donose obilje okusa sami po sebi.

Tema smo se dotakle svakakvih, no fokusirale smo se na razgovor o hrani i zdravlju te mi je Anđa između snimanja šapnula jednu odličnu stvar: ‘’Tea, nije stvar samo u tome što ti jedeš, već što jede tebe. Kad se posložiš u glavi, tijelo će odahnuti I sve će sjesti na svoje mjesto.’’ Hvala ti Anđo!

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sastojci za grill piletinu mariniranu u kurkumi s hummusom, prepečenim lješnjacima i zelenjavom:

  • Sušena kurkuma (1 žličica)
  • Mljeveni kumin (1 žličica)
  • 0,25 l maslinova ulja
  • 500 g pilećeg filea
  • 200 g svježeg špinata
  • 200 g svježe blitve
  • 200 g kelja
  • 2 limuna
  • 1xstaklenka grilanih paprika
  • 100 g lješnjaka
  • 3 češnja češnjaka
  • Tahini pasta (2 žlice)
  • 1x400 g konzerva slanutka
  • Sol, papar

Recept:

  1. Prvo natrgati svježu zelenjavu (kelj, blitvu i špinat) na sitne komade.
  2. Piletinu razrezati po debljini i zarezati uzdužno dijagonalno. U zdjeli pomiješati 2 žlice maslinova ulja, kurkumu sa prstohvatom soli i papra te stavimo marinirati piletinu.
  3. Dok se piletina marinira u multipraktik staviti 2 žlice tahini paste, 2 žlice maslinova ulje, prstohvat soli, žličicu mljevenog kumina, 2 češnja češnjaka, ocijeđen i ispran slanutak, sok pola limuna i hladne vode po potrebi te izblendati do glatke smjese.
  4. Zakuhati lonac vode sa solju i par minuta blanširati zelenjavu natrganu na manje komade. Potom procijediti i ostaviti u hladnoj vodi kako bi zaustavili proces kuhanja i zadržali zelenu boju.
  5. Za to vrijeme prepeći lješnjake i usitniti u mužaru.
  6. Na neljepljivoj tavici prepeći piletinu, 5-7 minuta sa svake strane.
  7. Nakon piletine prebaciti ocijeđenu zelenjavu na tavicu kako bi upila sve te sokove od pečenja te začiniti dodatno solju.
Zalogaj razgovora zabavni je kulinarski show, kako bi to rekla blogerica i kuharica Tea, o hrani i životu. Nakon 'probijanja' leda s Ribafishom, u narednim vas epizodama očekuje još pregršt zanimljivih gostiju i preukusne hrane. 

O autorici:


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....