Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

'It: Drugo poglavlje' nije na razini prvog, ali pogledajte ga

'It: Drugo poglavlje' nije na razini prvog, ali pogledajte ga
1

Pred dvije godine započeli smo naše druženje s Klubom luzera iz Derrya, a ovaj tjedan to druženje nastavljamo, dvadeset i sedam godina kasnije.

VIDEO

Sad su ti klinci James MacAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader i još neki glumci koji nisu dovoljno poznati da bih im pamtio imena. Svi su odlično odabrani, stvarno su dobro skinuli svoje mlađe verzije. Koliko je tko bio dobar je uvelike ovisilo o pisanju, koliko je koji lik imao zanimljivu priču. Likovi od Hadera i Chastain su mi bili najzanimljiviji, dojma sam da im se dalo najviše prostora. Osim glume, svi dosta nalikuju na svoje mlade verzije pa neće biti zabune. I dobro mi je došlo što je film ispresijecan flashbackovima pa ne morate baš gledati prvi dio da biste skužili drugi. Osim ako se baš ničega ne sjećate. 

Pogledajte video recenziju:

Jedan od dva negativca mi se učinio dosta nepotrebnim. Film traje 2 sata i 40 minuta i kroz osvrt ću svakako komentirati što bih ja tu izbacio da skratim trajanje. Ali da kažem koju o Skaarsgardovoj izvedbi Pennywisea. Daleko od toga da je loš, i odgovara tonu filma, ali jedan je Tim Curry. Osim toga, u odnosu na glumačke veličine koje smo dobili u nastavku, puno je nezanimljiviji od svoje verzije iz prvog dijela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad već spominjem ton filma, neću reći da mi je to minus, ali malo je reći da me iznenadilo. Ne znam kad sam se zadnji put na nekom hororu toliko iskreno nasmijao. Na trenutke imate čistu komediju, a u drugim trenucima horor jezu. Hader je ovdje stvarno zvijezda, krade svaku scenu, što komedijom, što dramom. Film mi je na momente bio stvarno jeziv, na par stvar sam se doslovce naježio, ali većinu vremena se fino da gledati. Jumpscareova je koliko hoćete i na njima se bazira većina tih strašnih sekvenci. Ukratko, nije baš toliko strašan. 

Ogroman i dug (to je i ona rekla), ali drži vodu. Ima početak, sredinu i kraj i mislim da je na kraju jasno uspio prenijeti ideje iz Kingovog romana. Čak mi se gleda opet prvi dio jer smo doznali hrpu novosti koje su se možda mogle naslutiti u prvom dijelu, ali nisam 100% siguran. Čak imamo nekoliko referenci za neke njegove druge romane i šalu na njegov vlastiti račun, to ću vam pustiti da otkrijete sami. Poruka o potrebnosti suočavanja s problemima i traumama iz djetinjstva je vrlo jasna. Suočavanjem i nadvladavanjem istih vam, čak i u poodmakloj dobi, može jako poboljšati životu i pri tome nije sramota tražiti pomoć prijatelja. I to je po meni krajnja poruka romana, a samim time i filma. Klaun je ovdje samo katalizator procesa, one prave demone nosimo u sebi. 

Jako je rijetko naporan za gledati obzirom na dužinu. Ako ste gledali prvi dio, naravno da ćete pogledat i ovaj nastavak. Film nije nešto posebno strašan pa pripazite sa svojim očekivanjima prije gledanja. Prethodnik je bio strašniji. Možda najveći problem s ovime je dužina. Jako je dug, ali opet mi se učinilo da su se neke stvari zbrzale. Čak i s time, apsolutno se da gledati i dobro se drži, što po meni samo govori koliko je s jedne strane materijal Stevena Kinga kvalitetan i istovremeno vrlo zahtjevan za adaptaciju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.