Obavijesti

Kolumne

Ljepotica od mrkve i kokosa: Jednostavna i preslasna torta

Ljepotica od mrkve i kokosa: Jednostavna i preslasna torta
1

Ne mogu reći da nisam ljubitelj mrkve. Iako je ne jedem često, ona uvijek nađe mjesto u loncu kada se dinsta neko varivo, volim je u miješanim sokovima iz sokovnika, ali nisam je često jela u kolačima.

VIDEO

Zbog toga sam si odlučila darovati ovaj zaista prefini i vrlo sočni kolač od mrkve i kokosa koji jedem već peti dan. A sigurno će sočnost potrajati i punih tjedan dana, pa vam svakako preporučujem da isprobate ovaj recept.

Pravim mali test da vidim koliko dugo ostaje sočan i svjež. Testiran i na kolegama, uspješno je položio. Krema od sira odlično se slaže uz ovaj kolač, ali može i bez nje. Ja sam jedan dio smjese ispekla u maloj modli od papira pa ga jedemo bez fila, ujutro i poslijepodne uz kolač. Bitno je pažljivo ga peći i po potrebi malo smanjiti temperaturu, ali svakako staviti papir za pečenje nakon cca 20 minuta pečenja, inače bi bio pretaman. E pa dobar tek, a svim hrabrim ženama i muškarcima koji se odluče ispeći ovu ljepoticu stojim na raspolaganju za dodatne informacije. 

Sastojci:

  • 250g brašna (prosijati)
  • 30g praška za pecivo
  • 1 čajna žlica cimeta
  • Pola čajne žlice muškatnog oraščića
  • 1 čajna žlica vanilije (mahuna vanilije)
  • 120g kokos raspela
  • 5 jaja
  • 180g šećera
  • 150g ulja
  • 500g ribane mrkve
  • 125g grožđica mariniranih u rumu

Postupak:

Jaja i šećer izmutiti mikserom te dodati ulje. U drugoj posudi pomiješati brašno, kokos, cimet, muškatni oraščić, vaniliju, prašak za pecivo. Obje smjese mikserom na najmanjoj brzini pomiješati. Dodati naribanu mrkvu i na kraju grožđice.

Kalup za pečenje napuniti do 2/3 visine i staviti peći na 170 C, 40-50 minuta, ovisno o pećnici.

Drvenim štapićem provjeriti je li pečeno. Po potrebi nakon 20-25 minuta pečenja staviti papir za pečenje preko kolača da ne potamni. S obzirom da ja kuham i pečem ponajviše po okusu, preporučujem da probate tijesto prije pečenja, možda ćete htjeti više vanilije, cimeta ili muškatnog oraščića.

Za kremu od sira:

  • 300g svježeg sira
  • Sok od limuna
  • 100g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Postupak:

Sir i limunov sok i koricu izmiješati mikserom te dodati šećer u prahu i vanilin te dobro promiješati.

Svaki kolač prerezati dva puta i iskoristiti ukupno 3 dobivena koluta, a ostala pojesti nakon napornog dana uz šalicu kave ili čaja. Filovati kremom od sira.

Na vrh i okolo kolača također rasporediti kremu te ukrasiti po želji slatkim uskršnjim jajima ili ukrasima od fondana.

Izvorni recept potražite ovdje

O autorici:


Moje ime je Inga. Moje drugo Ja rođeno je 31.1.2017. i zove se Feeding-art. Slavonka sam na privremenom radu gdje me miris hrane ponese, trenutno u Münchenu. Magistra ekonomije, kuharica, fotograf i hedonista. Obožavam kuhati i prodavati, isprobavati nove okuse. Pored hrane ide i malo (ne)tipičnih ženskih razmišljanja i poneko sportsko iskustvo. Osim na blogu, pratiti me možete i na Facebooku

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu