Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Ljubomora je tamnica u kojoj ćete zatočiti osobu koju volite

Ljubomora je tamnica u kojoj ćete zatočiti osobu koju volite

Toliko toga smo se naslušali o ljubomori da su rijetki oni koji znaju sve njene dobre i loše strane. Ja spadam u onu kategoriju koja to i ne želi znati. Ipak, sa ljubomorom se susrećemo svakog dana.

VIDEO

Ljubomora je ta koja će izobličiti lice i karakter pojedinih osoba. Ona nije rezervirana samo na veze, jer je ima u svim segmentima života.

Postoji li zdrava ljubomora, ona koja se smatra začinom? Ima li uopće takve ljubomore? Sumnjam, iskreno sumnjam u to.

Ako ona u početku i jest začin, dodavanjem tog istog začina stvara se nešto neprobavljivo u svakom pogledu. Ta ista ljubomora ima slojevit veo koji se s vremenom skida i razotkriva samu srž. Ipak, ljubomora se najviše ističe u vezama. U društvu se i može zakamuflirati u lijepo pakiranje, ali ne i kada su veze u pitanju. U vezama se "taj začin" uvijek dodaje na isto jelo. Kad se to čini, lako je pretjerati. Tanka je granica između dobro začinjenog i onog prezačinjenog. Ljubomora je razorila više veza od bilo kojeg drugog osjećaja. A sve počne tako bezazleno.

U početku je ljubomora dokaz ljubavi, ali s vremenom postaje sve veći teret. Ti početci svima gode. Uživamo u tim malim ispadima, smatrajući ih potpuno bezazlenima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ljubomoru usko povezujemo s ljubavlju, a ne bi trebali. Ona je sušta suprotnost ljubavi, nešto što nitko tko je zaljubljen ne bi trebao osjećati.

Ljubomora je tamnica u koju bacamo biće koje volimo. Ona je znak slabosti i posesivnosti, nepovjerenja, ona je pakao onom tko je osjeća, ali i onom prema kome se osjeća. Nitko ne želi priznati da je rob ljubomore, ali mnogi jesu. Ako volimo, onda nemamo potrebu kontrolirati, niti sumnjati u nekog, najčešće bez bilo kakvog povoda.

Ljubomora nas navodi na stvari koje nikada ne bih napravili da nije nje. Ona kontrolira um i naše postupke.

Bojimo li se izgubiti one koje volimo? Naravno da da, ali ljubomora to neće spriječiti.

Postići će samo suprotan efekt. Ako nekoga ne možemo zadržati ljubavlju, ljubomorom sigurno nećemo.

Sjećam se jednog slučaja iz moje mladosti. Poznavala sam tu djevojku. Bila je toliko lijepa da je od njene ljepote zastajao dah. Naprosto je bila savršena. Priroda je bila tako izdašna prema njoj, ali u svakom pogledu. Imala je zavidnu karijeru, i naprosto je imala sve. A onda je na red došla i ljubav, ista ona ljubav koja ju je i odvela pred Oltar. Bili su zadivljujuće skladan par. Za obične promatrače, imala je sve, ali nije imala ništa. Gušila se u muževoj ljubomori. Nastojao ju je odvojiti od prijatelja, posla, i sve je činio da je izolira od svega. Donekle je i uspijevao u tome. Zaključavao ju je, pratio, kontrolirao svaki njen pokret, ali to nije moglo potrajati. Umjesto da uživa u ljubavi, on je tu ljubav uništio.


Prijatelji su joj okrenuli leđa, i nije imala ničiju potporu. Brak je trebao biti gnijezdo ljubavi, a ne tamnica. Tražila je izlaz, ali ga nije pronalazila. Bila je tako usamljena, neshvaćena, i ono malo ljudi što je znalo istinu, smatrali su da pretjeruje. A ona je istinu
najbolje znala. Neprestano ju je ucjenjivao, prijetio. Ljubomora ga je učinila neprepoznatljivim. Jednom je iskoristila priliku, i pobjegla. Može li njoj netko reći da je ljubomora začin? Da bi stala na kraj njegovim prijetnjama, i proganjanju, odselila se u drugu državu. Znam, to je onaj najgori stadij ljubomore, onaj kojeg se trebamo čuvati.

Ljubomora je znak slabosti i nesigurnosti. Ljubomora je otrov koji nam može zatrovati život, ako se ne zna kontrolirati.

Zato, kad uočite ljubomoru, oprez. Njega nikada nije dovoljno. Ono što je dokaz ljubavi, lako se pretvori u nesnošljivi pakao. I sve što sam kroz život saznala, svodi se na jedno. Ni vi, a ni ljubav koju osjećate, nikoga neće promijeniti. Promijeniti se možete jedino vi. Volite sebe toliko da ne pristanete ni na kakav otrov koji bi loše utjecao na vaš život. Samo ono najbolje dovoljno je dobro za vas.

 

O autorici:


Ime mi je Kata Mijić, i od 1999. godine do sada objavljeno je više od 600 mojih životnih priča, 220 ljubavnih romana i 13 knjiga. Otkako pamtim želja mi je samo pisati. Pišem ljubavne romane i životne priče, najčešće u pauzama od posla koji nema veze s pisanjem, ali je plodno tlo za inspiraciju. Vjerujem da moje priče mogu pomoći ljudima kako bi živjeli sretniji i ispunjeniji život.

Katu Mijić možete pratiti i na Facebooku te na Instagramu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje