Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maša Zibar i ja pripremile smo prefini bulgur i pečene zabatke

None Foto:

U novoj epizodi Zalogaja razgovora ugostila sam uvijek veselu i nasmijanu Mašu Zibar, poznatiju kao Mashin' the Beauty te njenog psića Budu koji je nestrpljivo capkao naokolo dok smo mi kuhale.

Kako je biti poduzetnica i živjeti od YouTube-a i društvenih mreža, koliko posla stoji iza videa te koji je najbolji ljetni make up, sve su to teme kojih smo se kroz druženje dotakle. Maša je izuzetno radišna i neiscrpno inovativna.

Za recept smo odabrale lakše ljetno jelo: bulgur s povrćem koji se može jesti kao topli prilog ili hladna salata te marinirane pečene otkoštene pileće zabatke. Čak se i Buda sretno oblizao i odobrio jelo.

Sastojci:

  • 500 g bulgura
  • 200 g mrkva
  • 200 g brokula
  • 200 g tikvica
  • Pušlek svježeg peršina
  • 0,25 l maslinovo ulje
  • 4 limuna
  • 4 otkoštena zabatka
  • Dimljena slatka paprika
  • Sol, papar
  • 1 glavica češnjaka

Postupak:

1. Otkoštene zabatke marinirati u maslinovom ulju sa solju, paprom I dimljenom paprikom. Prekriti folijom i pustiti u frižideru 20 minuta.

2. Oguliti i nasjeckati povrće, posoliti, nauljiti i popariti te staviti u pećnicu na 30 minuta 180 Celzijevih stupnjeva.

3. Staviti peći meso na istu temperature 30 minuta.

4. Zakuhati vodu sa solju ubaciti bulgur i pustiti da nabubri.

5. Nasjeckati svježi peršin i mentu te naribati 2 češnja češnjaka i koricu 2 limuna.

6. Pomiješati bulgur s povrćem, biljem, malo maslinova ulja i sokom 2 limuna.

7. Servirati piletinu uz bulgur.