Obavijesti

Kolumne

Moguće je: Evo kako sam se za ljeto obukla za samo 64 kune

Moguće je: Evo kako sam se za ljeto obukla za samo 64 kune
1

Kul haljinica, dobar komad nakita koji doista ne mora biti skup, fora šuze, čista kosa i osmijeh na licu. To je to. Netko će se zaljubiti u tvoj stav, a ne u cijenu tvoje torbice.

VIDEO

Može li se stil kupiti novcem? Može, ali za koju cijenu?

Na slici:

  • Majica - 7 kn
  • Hlačice - 10 kn
  • Boromine - 200 kn, dobivene na poklon, hrvatski proizvod.

Poanta priče, sve je kupljeno u second hand shopu osim sandala jer ipak ne bih kupila cipelu koju je možda netko nosio - to mi je malo fuj-fuj

Primjer drugi:

  • Majica - 3 kn
  • Traperice - 7 kn

I što mi fali?

 

Fali li mi nešto, ne izgledam li kao da sam ispala iz nekog cool street style časopisa? Ne hvalim se, samo želim reći da se stil ne kupuje opasnim bilionima, ne trebaš majicu platiti 700 kuna da bi izgledala dobro i imala stila već Levi'sice možeš kupiti u second handu za - SEDAM kuna, da, SEDAM - kad potrefiš akciju.

Nisam neka trash osoba koja voli skupljati smeće i poderane krpe, ali zabluda je da su second hand shopovima rabljene stvari iz Caritasa. U većini slučajeva to je samo otpad od prošle sezone iz legitimnih dućana. Znate kako se kaže: ''Nisu stvari skupe nego smo mi iz Bosne'' iliti s obzirom na financijsku situaciju koja je kod svih nas mladih slična, više mi ne pada napamet kupiti krpu u primjerice Dieselu za 400 kuna na sniženju i misliti da sam dobro prošla. A još manje haljinu u Importanne Galeriji za 1800 u no name dućanu kad sam je u second handu kupila za 12 kuna:

Na nogama opet Boromine koje su se pokazale kao nešto što paše na gotovo sve, a i nevjerojatno su udobne. Oko vrata ručno rađena ogrlica by Nakitić Dushka Handmade, jako talentirana cura. Evo još jednog primjera, haljina za 4 (ČETIRI!) kune:

...i druga za velikih i skupih (LOL) 7 kuna:

Da vas ne davim dalje fotkama, prilažem još jednu kombinaciju:

  • Majica - 5 kn
  • Suknja - 7 kn

Poanta priče, moji outfiti za tjedan dana ljetovanja riješeni su za, ako se ne varam jer matematika mi nikad nije išla (imala sam sve 1 i profa mi je rekla da sam glupa) - 62 kune. Kupila sam još hrpu toga, primjerice sedam pari traperica u raznim bojama za po 7 kn, ali neću vas daviti slikama da ne ispadam ego tripper koji se samo naslikava.

Možeš potrošiti bilijune na skupu odjeću, a i dalje izgledati kao seljanka ako je ne znaš isfurati, ali zašto potrošiti 3000 kuna na par krpica u skupom dućanu kad tu lovu možeš uložiti u nešto pametnije, primjerice putovanje ili novi kompjuter koji ti doista treba. Ako mi se nešto gadi, to je snobizam. To su cure koje nabadaju u Loubutinkama, a zbog toga jedu paštetu. Cure koje imaju torbicu Gucci, a u njoj dvije kune. Cure kojima na ramenu visi Louis Vuitton, a iskopčan im je internet. Cure koje kupuju Versace haljine i Manolo Blahnik cipele da bi osvojile frajere jer zaboravljaju, nitko se neće zaljubiti u tebe jer imaš najskuplju obleku.

Muškarci ne gledaju koje marke su ti traperice nego kako ti te traperice stoje. Nitko se neće zaljubiti u tebe jer imaš skupu haljinu, zaljubit će se u tvoju lijepu kosu, u tvoj osmijeh, lijepe oči, tvoj smisao za humor i karakter.

Naravno, ako kupiš sve Prada, sigurno ćeš izgledati dobro, ali poanta je da ne moraš bankrotirati da bi izgledala dobro. Imaj svoj stil i nosi ga s ponosom. Kul haljinica, dobar komad nakita koji doista ne mora biti skup, fora šuze, čista kosa i osmijeh na licu. To je to. Netko će se zaljubiti u tvoj stav, a ne u cijenu tvoje torbice.

Ne skrivaj nedostatak samopuzdanja iza krpa koje si ne možeš priuštiti, dapače, uz situaciju u ovoj našoj sirotoj zemlji studentice u Moschino kombinacijama izgledaju smiješno jer to je neprimjereno njihovom statusu.

Znam da postoji izreka ''nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino'' jer jeftina odjeća je loše kvalitete i ofuca se u jednom pranju, neću imenovati takve brendove jer ne želim nikoga blatiti, ali činjenica je da u tim, često popljuvanim i omalovažavanim second hand shopovima, većinom markirana kvalitetna odjeća - od Benettona preko Levi'sa do Sisleya, ali po cijeni manjoj od 20 kuna samo zato što je to ''otpad'' od prošle sezone.

Što tome fali? Nismo holivudske glumice da moramo imati gaće Versace. Mi smo cure iz Hrvatske, većinom nezaposlene s roditeljima koji rintaju da nam nešto priušte, snalazimo se, honorarčimo, nije li glupo taj teško zarađen novac potrošiti na nešto toliko isprazno kao što je Kenzo haljina? Gdje ćeš u toj haljini? Na dodjelu Oscara? Ne, nego u kafić u Splitu gdje se, ponavljam, nitko neće zaljubiti u to jer normalni muškarci ne gledaju takve stvari. Takve stvari gledaju pokondirene tikve i snobovi. Želiš li snoba? Ja ne želim.

Ne budi snob, budi samouvjerena i nosi sve što imaš sa stavom. Vrlo vjerojatno će se netko i zaljubiti u tebe. Posebno ako na licu imaš osmijeh i lijepe oči.

 

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici:


Nika Ostoić. Zagrezla u trideste, a misli da ima 17. Ljubiteljica pasa, zaljubljenica u mentol cigarete. Samoprozvani skriboman. Playboyeva kolumnistica. Ponekad model. Uzor onima koji traže pogrešne uzore. Trainspotting, ali bez droge.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang