Obavijesti

Kolumne

Nemojmo si lagati: Hranimo se u ogledalu, a živimo od lajkova

Nemojmo si lagati: Hranimo se u ogledalu, a živimo od lajkova
1

Došlo je neko čudno vrijeme. Svi se kao nešto po slikama znaju, a nitko o nikome pojma nema. Nekad se bar gledalo tko je čiji i od kud su mu baba i deda. Bar je bio neki kriterij iz čije je familije i kakvi su mu starci.

VIDEO

Danas ti više ni prezime ništa ne znači. Na Facebooku možeš biti što god i tko god želiš. Monica Lewinsky – ma može. Sve samo da dobro zvuči. Džaba su nam i OIB dali kad smo spali na – znaš to ti je ona sa super dupetom, e ma to je ona s dobrim sisama. Pa kako ne bi njega znao, to je onaj što se naslikava po teretani. Ako nisi taj, ma iz Ljubavi na selu si. 

Svi su nešto slobodni pričati tko je kakav i prozivati jedni druge na red, a nitko ne zna tko kakav i koliko težak križ nosi. Sve što ti u današnje vrijeme treba je jedan osrednji WC s ogledalom jer lako ćeš nedostatke popraviti filterom je li, jedan mobitel i ti koji viriš iza kamere i glumiš baju. To što nemaš za kupiti gaće i bez posla si od 2015., ma koga to briga. Te stavke ionako nema na Facebooku.

Izbaciš biceps, pravi ili lažni osmijeh i kupio si svijet. Vidjet će ona mala od tatinog kolege s posla pa se možda i posreći štogod ovaj vikend. S druge strane, ovo vrijeme nije loše došlo za žene. Ekonomičnost je ionako ono što nam treba u ovoj državi jada i bijede u kojoj imaju samo oni koji su za fiskalnu blagajnu čuli samo preko TV-a. Nekad su Levisice 501 bile pojam, grebalo se i naručivalo od kud si i kako si znao. Današnji tinejdžeri vjerojatno ni ne znaju o čemu pričam, ali tko još kupuje traperice kad se cijeli svijet naslikava bez hlača?

Svi su nešto slobodni pričati tko je kakav i prozivati jedni druge na red, a nitko ne zna tko kakav i koliko težak križ nosi.

Stalno dobivam poruke kako se moram više slikati. Ja vjerujem da ovdje ima ljudi koji se narade ko psi. Ajde da vas nešto iskreno pitam. Imate li vi vremena stajati pred ogledalom nakon cijelog radnog dana, guziti se u kameru s izrazom lica „život je lijep, a ja sam prezgodna pi...ka“? Evo, baš bi voljela da mi netko iskreno kaže kako u ovom užurbanom cirkusu letanja za osnovnim sredstvima da možeš živjeti kao normalan građanin, a ne životariti i moliti Boga da je prvi u mjesecu što dalje, imaš vremena za naslikavanje za koje sam sigurna da ne upali iz prvog puta, već ko zadnji debil se umoriš od izvijanja tijela i pokušavanja projiciranja izraza lica „gle me kako sam svjež i odmoran“?

Nemojte mi samo reći da vi to iz prve. Samo mi to nemojte reći jer i vi i ja znamo da je to čista laž. U današnje vrijeme kad se ne živi od kruha i vode već od lajkova na Facebooku i Instagramu, ukoliko želiš biti virtualno „bogat“, ne možeš raditi ništa drugo. Možeš slobodno dati otkaz. Kupiti si ogledalo, najnoviji mobitel s najjačom kamerom, prvu paletu boja na akciji da prekriješ sve nepravilnosti s kojima te majka priroda počastila i sjediti doma i kliktati.

Ovo nije doba kruha i igara, ovo je vrijeme društvenih mreža gdje klikovi lijeve tipke miša čine razliku između “bogataša“ i „sirotinje“.

Prvo cijeli dan da vidiš iz kojeg kuta dupe bolje izgleda. Onda kad skužiš ponovi sve to barem sto puta dok ne uskladiš uvlačenje trbuha s izrazom lica i sve ukućane ne posjedneš oko stola da ne daj Bože netko ne prođe iza tebe dok ti glumiš super modela bez pokrića. Eto, na to je spalo današnje doba. I onda kad si proveo pola dana tražeći kut gdje svjetlo dobro pada, ostatak dana iskoristi za isprobavanje filtera na Instagramu. Taman kad budeš gotov i napokon svoj veliki projekt pustiš u javnost nazovi frendove koji rade i čudi se zašto neće na kavu i kako to da su već umorni, a tek je ponedjeljak.

Možete mi reći što god, ali ne možete me uvjeriti da netko s poslovnim i privatnim obavezama ima vremena za poziranje. Veliki je to biznis prijatelju. Reci mi što hoćeš, ali nemoj mi reći da želiš svoje slobodno vrijeme provesti u razmišljanju na koji način skupiti što više lajkova. Ovo nije doba kruha i igara, ovo je vrijeme društvenih mreža gdje klikovi lijeve tipke miša čine razliku između “bogataša“ i „sirotinje“.

P. S. Bez obzira na nedostatak vremena ni autorica teksta nije imuna na objavu selfija i ostalih "atributa". :)

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorima:


Sandija i Moniku Imerović, koji se kriju iza fitness programa i lifestylea BUDI VELIK pratiti možete na Facebook stranici Sandi Imerovic Fitness Coach gdje svjetski prvak u bodybuildingu i certificirana instruktorica individualnog fitnessa daju aktualne zanimljivosti i besplatne savjete o regulaciji težine, prehrani i treningu svojim followerima. Osim na Facebooku pratiti ih možete i na YouTubeu te Instagram profilima (MonikaSandi). 


 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu