Obavijesti

Kolumne

Komentari 23

Nije da prijetimo, ali ovih 10 filmova svi morate pogledati!

Nije da prijetimo, ali ovih 10 filmova svi morate pogledati!
1

Osvrtnik vam donosi pregled 10 filmova koji zaista zaslužuju vaše vrijeme. Ovdje nema Star Warsa, stripovskih i ostalih franšiza, nego priče koje su u srži dobre drame, a usput koketiraju i s drugim žanrovima.

VIDEO

Preostalih pet preporuka donosim vam u tekstu...

Oldboy

Ako dođete u situaciju da možete birati, apsolutno odaberite korejsku verziju. Naime, postoji i američki remake s Joshom Brolinom u glavnoj ulozi, ali držite se originala. Upozorenje, ovo je dosta pomaknut, da ne kažem poremećen film, ali pripovijeda jednu zaista intrigantnu priču. Gluma je na vrhunskoj razini, koreografija borbe i kinematografija također (postoji jedna fantastična scena borbe koja je je snimana u jednom take-u), a kraj neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Poslastica za ljubitelje psiholoških trilera.

Hunt for the Wilderpeople

Novi Zeland. Velika šuma. Starac i dječak u bijegu pred policijom. Vjerovali ili ne, ovo jedna topla obiteljska komedija. Taika Waititi, koji je nakon ovog filma dobio na odgovornost Thor: Ragnarok je ovdje ispričao jednu prekrasnu priču o spajanju naizgled nespojivog, uz vrlo svjež smisao za humor. Jako bih volio kad bi Hrvati bili kadri napisati ovako dobru komediju. Ili voditi vlastitu zemlju. Ali skrenuo sam s teme. U svakom slučaju - preporuka!

Moneyball

Ovaj film se bavi baseballom. Ja baseball ne volim i vjerujem da time spadam u većinu. Nakon ovog filma ga i dalje ne volim. Ali film sam pogledao četiri puta. Jonah Hill je kroz Moneyball razbio stereotip o sebi da je sposoban snimati samo komedije, a Brad Pitt je standardno karizmatičan. Prava zvijezda ovdje je scenarij Aarona Sorkina koji na vrlo inteligentan, ali i vrlo pristupačan način priča o priču o tome kako su statistički modeli ušli u sport i pomogli efikasnijem upravljanju sportskih klubova. Na prvu zvuči dosadno, ali zaista nije.

Prestige

Meni najdraži film Christophera Nolana. 2 mađioničara koji se nadmeću za - pa, prestiž. Svatko od njih ima vlastitu motivaciju, kraj sadrži danas već klasični nolanovski twist, ali prava snaga ovdje leži u odlično napisanim glavnim likovima i još boljim glumačkim izvedbama Hugha Jackmana i Christiana Balea. Jesam li već spomenuo da je jedan od likova ovdje i Nikola Tesla kojeg portretira David Bowie?

No Country for Old Men

S braćom Cohen rijetko kad možete pogriješiti, a s No Country for Old Men nećete pogriješiti nimalo. Mnogo se toga ovdje dobro napravilo, što je na kraju i bilo prepoznato nagradama, ali ono što je ovaj film dovelo na ovu listu je glavni negativac, Anton Chigurh, kojeg je vrhunski portretirao Javier Bardem. Pogledajte ovu krimi dramu i uvjerite se zašto je ovo po mnogima jedan od najboljih negativaca ikad viđenih za filmskom platnu.

'Osvrtnika' svakako zapratite i na YouTubeuFacebooku i Instagramu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode