Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

One predano brinu za djecu s autizmom i sad trebaju pomoć!

One predano brinu za djecu s autizmom i sad trebaju pomoć!
1

Skupina edukacijskih rehabilitatora i odgajatelja iz zagrebačkog vrtića Bajka, koji rade s djecom s autizmom, ima priliku predstavljati Hrvatsku na kongresu Autism Europe u Francuskoj. Ali, treba im vaša pomoć!

VIDEO

Predani i vrijedni rehabilitatori i odgajatelji iz 'Bajke' na međunarodnom bi kongresu 'Autism Europe' željeli predstaviti svoje znanstveno istraživanje, no sudjelovanje je skupo. Zbog toga se natječu za dvije ulaznice, a sve što im treba do nedjelje je vaš glas!

Zagrebački gradski vrtić Bajka, uz redovan program, od 2008. godine pokrenuo je poseban program za djecu s autizmom. Zbog velikog interesa i zadovoljstva roditelja Grad Zagreb u suradnji s vrtićem odlučio je proširiti program na pet grupa. U svakoj grupi rade edukacijski rehabilitator i odgajatelj s petero djece. Program za svako dijete traje jednu ili dvije godine, a priprema ih za integraciju u redovite vrtiće.

Uključenje djece s autizmom u vrtiće moguće je samo kroz individualizirani trening i podršku, a ova skupina upravo to čini. U sklopu svojeg vrijednog rada provela je znanstveno istraživanje o vršnjački vođenoj intervenciji za podučavanje socijalnih vještina djece s autizmom, koje je prepoznala i vodeća organizacija Autism Europe.

Da bi na kongresu u rujnu predstavile Hrvatsku i prikazale svoje istraživanje, ove stručnjakinje trebaju otputovati u Francusku – ali, to je skupo! No postoji jednostavan način da im pomognete. Autism Europe nudi dvije nagradne ulaznice za kongres u vrijednosti od 1000 eura. Sve što trebate učiniti jest klikom dati svoj glas tako da osvoje 1. mjesto u nagradnom natječaju! Pomozite im da otputuju u Francusku!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve što trebate je otići na ovu poveznicu. Prijavite se preko Facebook profila ili maila, odaberite „Register to vote“, pokllikate tri kvačice i stisnete „Create your account“. Na kraju svakako odaberite „Confirm“ i u tom trenutku dali ste ovim vrijednim djevojkama i ženama svoj glas! Ako vam se stranica otvori na francuskom, u gornjem desnom kutu možete je s lakoćom promijeniti na engleski jezik. Natječaj se zatvara za dva dana, a jedna minuta vašeg vremena puno će značiti i ovim stručnjakinjama, ali najviše djeci i roditeljima s kojima rade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang