Obavijesti

Kolumne

Komentari 67

Oooooj djevojko nad*kanog lica, tebi fali jedna dobra…

Oooooj djevojko nad*kanog lica, tebi fali jedna dobra…
1

VIDEO

Pizza.

Srdačan pozdrav svima i ove srijede.

Jel se samo meni čini ili komarci i Kolinda imaju battle tko će se češće pojavljivat na neočekivanim mjestima u neočekivano vrijeme?

Kolinda u albumu s nogometnim sličicama, viđena na Zlatnoj lopti, komarci u PROSINCU, viđeni u ponedjeljak na Jarunu.

S jedne strane je čak i lijepo, ovo s komarcima u vrijeme Adventa - rijetki su komarci koji su doživjeli miris kuhanog vina i pjesmu Last Christmas.

Čak je i malo romantično, a romantike nikad dosta.

Od drugih romantičnih stvari, dobili smo novog Tuđmana, cigarete su poskupile, a dijabetičari će morat puno skuplje doplaćivat inzulin koji im je nužan (da bi političari imali više para za besplatne mobitele koji su im isto nužni, ali mogu si ih i kupit sami).

E i onaj jedan novinar je rekao Mamiću da mu popuši k, što možda Mamiću zvuči kao uvreda, ali božemoj, možda je samo bećarac.

Ne znam što mislim o onom slučaju s bećarcem, sigurno ga niste fulali jer je popularniji od skupog inzulina.

S jedne strane, to je bećarac otpjevan na manifestaciji, nije frajer koji je u kafiću policajki u slobodno vrijeme rekao da mu se naguzi.

S druge strane, poanta bećarca je da ti netko vrati još jače, a policajka na dužnosti to ne može jer bi time povrijedila dužnost. A i ružno je ženi reć da ti se naguzi ako se ne znate, osim ako si na Zrću. Poznato je da su u bećarcu žene uvijek podcijenjene pa ako smo svi inače toliko spremni branit žensku čast, onda bi i u ovom slučaju trebali razumjet policajku koja je rekla NE MOŽE.

S treće strane, da je to otpjevao Christian Grey, a ne neki tamo Branimir the bećar, vjerujem da bi se puno manje žena užasno uvrijedilo jer smo iz filma 50 Shades naučili da te frajer smije i vrijeđat i malo tuć i govorit ti prljave stvari ako je milijarder.

Ne znam, razumijem i nju, a razumijem i ljude koji misle da je sve ovo sa suđenjem pretjerivanje.

Pogotovo u državi u kojoj smo nedavno od predsjednice čuli da je prijetnja smrću novinaru samo “iskazivanje nezadovoljstva”, jer sad ispada da je bećarac veći zločin od “vas novinare treba pobit.”

Najviše su u cijeloj priči zapravo najebali dijabetičari jer je ovo s inzulinom uletilo taman kad je bećarac zanimljiviji za komentiranje.

Neki komentari su na strani policajke, jako puno njih je na strani bećara, a ono što sam primijetila je to da je ogromnom broju ljudi najdraža stvar kad pljuju po policajki stav da je ona sve to napravila jer joj - fali ku*ca.

Zato ga je prijavila, kažu komentari, jer je nezadovoljna i nadrkana, a nezadovoljna i nadrkana je jer sigurno nije ispunila uvjete za jedinu stvar koju većina Hrvata zna reć na latinskom: “Penis bonus, pax in domus.”

Otvorite bilo koji članak o slučaju bećarac i u prva tri komentara će sigurno bit najpoznatiji hrvatski narodni lijek za žene koje se bune protiv nečega: “Ma nju samo treba dobro izjebat.”

To je dijagnoza koja se olako daje svim ženama koje a) su živčane, b) se usude odbrusit nekom s kim se ne slažu, c) naprave nešto što nije “šuti i trpi.”

Ja nakon svake kolumne dobijem inbox, dva, tri u kojem mi netko prišapne da se ne slaže s mojim stajalištem i da meni zapravo samo fali jedan dobar ku*ac, nakon kojeg bih se smirila i mislila onako kako misli i on.

Isto je i kad potrubim nekom u prometu jer je taj netko zaboravio krenut na zeleno.

Odmah sam “glupača nedojebana.” To je jedini razlog zašto žene uopće i trube.

S ljudima na šalteru je isto.

Kad je frajer na šalteru zločest, nadrkan ili (namjerno) nejasan i spor, on je nadrkani uhljeb i neradnik.

Žena na šalteru koja radi istu stvar je nedojebana glupača. Zašto nije samo nadrkani uhljeb i neradnica?

Osim bećarca, koji je naše nematerijalno dobro, Hrvatska bi bez problema mogla zaštitit i tu narodnu dijagnozu.

Žene koje se bune, zauzimaju za sebe ili su nadrkane imaju samo jedan problem - deficit K- vitamina. (Ovo zvuči kao proizvod koji bi Ivica prodavao). Btw, znam da postoji K vitamin, ali danas ćemo posudit njegovo ime jer baš dobro paše.

I nisu muškarci jedini koji svakoj nervoznoj želi odmah dijagnosticiraju deficit kurčane materije, žene su jednako zastupljene s takvim komentarima.

Ne znam samo ubraja li se u to i njihova mama kad je nadrkana ili ne? Vjerojatno ne, majka je majka, ona je nadrkana jer je imala težak život i vani je južina.

Sve druge žene se najčešće mogu svrstat u dvije kategorije - ili je kvalitetno izj… pa je zadovoljna, ili nije, pa je nezadovoljna, zbog čega i radi stvari s kojima se ja se slažem.

Ja se često bunim protiv Željke Markić jer se ne slažem sa hrpetinom stvari koje zagovara (neću reć da se ne slažem sa svim što zagovara jer ono, možda zagovara da čovjek pije 2 litre vode dnevno, što je ok), ali nikad nisam pomislila da joj sigurno fali k*** jer priča stvari koje se kose s mojim načelima.

Samo najveći debili misle da je to kvalitetan argument protiv nekoga, ali čitajući komentare, vidim da kod nas živi hrpa najvećih debila koji misle da je ku*ac čarobni lijek za sve ženske nedoumice i nezadovoljstvo.

Svođenje žena na “kvalitetno izjebana” pa je ok ili “nedojebana glupača” je sasvim nepravedno - mi možemo bit nadrkane ili nezadovoljne iz toliko razloga, ružno je da nas se ograničava samo na jedan koji je najčešće najmanji faktor (ponekad i najmekši).

Žene su prekrasna, kompleksna bića koja su ponekad, jbg, nezadovoljna i nadrkana. I ponekad im nešto ne paše jer različitim ljudima ne pašu različite stvari.

Zašto bi to imalo ikakve veze s ku*cem?

Toliko je drugih opcija.

Ponekad smo nadrkane jer je ponedjeljak.

Ponekad smo nadrkane jer nas boli glava, kao što i muškarce boli glava, s tim da su oni tad opravdano nadrkani, a mi smo sigurno nedojebane.

Ponekad smo nadrkane jer nas bole jajnici.

Ponekad smo nadrkane jer imamo manju plaću od kolege koji radi isti posao.

Ponekad smo nadrkane jer imamo mengu.

Ponekad smo nadrkane jer ju nemamo.

Ponekad smo nadrkane jer nam ne radi internet i čovjek iz službe za korisnike nas je pitao jesmo li resetirale router.

Ponekad smo nadrkane jer se nismo naspavale.

Ponekad smo nadrkane jer smo počele pit puno vode i sad nam se stalno piša.

Ponekad smo nadrkane jer nam dečko očekuje pohvalu za sudjelovanje u “ženskim kućanskim poslovima”, tipa pranje suđa.

Ponekad smo nadrkane jer nas netko zajebava na poslu.

Ponekad smo nadrkane jer kasnimo negdje.

Ponekad smo nadrkane jer nam kasni plaća, a računi uvijek stižu na vrijeme.

Ponekad smo nadrkane jer su žileti roze boje skuplji od istih takvih žileta tamno plave boje.

Ponekad jer imamo šiške i život nam je kaotičan.

Ponekad samo zato što je nadrkan dan.

Žene su nadrkane iz nebrojeno mnogo razloga, a ponekad pravog razloga ni nema.

Žene su nadrkane jer SMIJU bit. Kao i muškarci, smijemo bit nadrkane jer je život ponekad žut, a ponekad siv, bez obzira na vječni optimizam Mie Dimšić.

I to u većini slučajeva NEMA nikakve veze s deficitom K-vitamina.

Pa eto, uz dužno poštovanje svima kojima je to glavni argument protiv žena s kojima se ne slažu, takve dijagnoze ili onda primijenite i na vlastite majke svaki put kad su loše volje, ili dozvolite ženama ipak malo više nijansi nezadovoljstva i nadrkanosti.

Ku*ac nije odgovor na svako pitanje, osim ako ste Zdravko Mamić.


Andreu Andrassy prati i na njenom Facebooku i Instagramu, a nas, BlogBuster, na FacebookuI Instagramu

Fotografija: Karmen Poznić 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu