Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Pileća quesadilla idealna je za finu, zdravu i brzinsku večeru

Pileća quesadilla idealna je za finu, zdravu i brzinsku večeru
1

VIDEO

Pileća quesadilla s krem namazom, dimljenim sirom i bbq umakom za gurmana u tebi (iako je klasična quesadilla napunjena tortilja koja se preklapa, meni je draža opcija poklapanja s drugom tortiljom). Najbolja servirana uz veliku zdjelu salate.

Sastojci za 2 osobe:

  • 2 tortilje (meni su najbolje ove)
  • 400 g pilećeg filea
  • krem namaz (ja koristim klasičnu Philadelphiu)
  • sol, papar
  • 100 – 150 g dimljenog sira (ja koristim od teta s placa, Dimsi je isto dobar, možete i kombinaciju dimljenog i običnog)
  • opcionalno čili papričice (peperoncini su moj izbor)
  • bbq umak (Heinz classic barbeque)

Priprema:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  1. Piletinu nasjecite na tanke kockice te začinite solju i paprom. Prepecite na ulju (najbolje svinjskoj domaćoj masti) te dodajte sitno sjeckane čili papričice ukoliko ih koristite. Pecite dok se meso ne zazlati.
  2. Jednu tortilju premažite krem namazom. Na to poslažite piletinu (ostavite 1 cm od rubova slobodno) te pospite izdašno sitno ribanim sirom. Durgu tortilju debelo premažite bbq umakom i namazom stranom preklopite te dlanom dobro utisnite. Rubove spojite tako da prstima stiščete tortilje skupa (u krug).
  3. Stavite na lim obložen papirom za pečenje pa pecite u pečnici zagrijanoj na 220 Celzijevih stupnjeva 8 minuta.
  4. Okrenite quesadillu te pecite 8 minuta na drugoj strani. Po želji posipajte sirom da se zapeče.
  5. Izvadite iz pećnice te pustite 5 minuta da odmori. Prerežite na 4 dijela i uživajte.

U slast,

T 🙂

 

Izvorni recept pronađite ovdje. 

O autorici:


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang