Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pozdravio sam sve na poslu i otišao na put od 500 dana!'

None Foto:

Oduvijek sam htio proputovati svijet, samo se za to nikad nije pružila prilika. Zapravo, nema prilike, moraš to odlučiti i napraviti.

Odjavio sam iznajmljeni stan, javio kolegama na poslu da idem i krenuo na put od 500 dana bez plana. Ja se nadam da će biti 500 dana, ali ni za 100 dana putovanja se neću buniti. Uštedio sam nešto malo novca, ne puno, i zato ću snimajući blogove dokazati da se i s malo novca može puno toga vidjeti. Neke avionske karte su kupljene do kraja godine, nakon toga nemam plan.


Bojana koji nema plan pratiti možete na Facebooku i YouTubeu


London je jedan od najskupljih gradova u Europi koje poznam. Pipremio sam se na to prije puta, ali me ponovo iznenadio svojim cijenama kad sam došao. Zato trebaš paziti na svaku funtu (na svakih 8 kuna) i tražiti besplatne stvari po gradu. Ima ih milijun! London inače nije destinacija na koju ideš, ako želiš jeftino putovati, ali kada mi se već ponudio besplatni smještaj, morao sam probati. Devet dana Londona za 140€ - moguće!

Birmingham mi je iznenada postao još jedna stanica u UK-u. Želja mi je nakon Londona bila krenuti prema sjeveru, čim prije do predivnog Edinburgha. Kada sam vidio da je autobusna karta London-Birmingham 40kn, zašto ne bih vidio još jedan grad? Genijalni spoj moderne arhitekture i stare jezgre, grad koji ima više kilometara kanala nego Venecija i nacionalnu knjižnicu koja ostavlja bez daha. To je ujedno i prvi grad za koji sam uspio pronaći Couchsurfing!

Prije nego krenete na ovako dug put, od 500 dana, nemojte zaboraviti pozdraviti se s prijateljima. Uzeti koji dobar savjet za put i sve to snimiti jer ćete puno "zanimljivih" stvari čuti o sebi koje vam do sada nisu rekli.