Obavijesti

Kolumne

S.O.S. juha idealna je za dane nakon blagdana i tulumarenja

S.O.S. juha idealna je za dane nakon blagdana i tulumarenja
1

Na hladne se dane treba utopliti, dobrim kaputom i debelim čizmama, pokojom čašom kuhanog vina i tanjurom vruće juhe. Ah juhica, liječi sve boljke od prehlade do srcoboljke.

VIDEO

Po meni ništa ne krijepi bolje od tanjura dobre tople juhe. Ona pročišćuje organizam od toksina, odčepljuje zatvorena crijeva i revitalizira tijelo nakon maratona loše hrane. A i nema ništa bolje od onog osjećaja kad dođeš s nekog putovanja a na šparetu krčka lonac juhe, znaš da si doma. Danas stoga donosim recept za super hranjivu, laganu i krepku juhu koja diže iz mrtvih i koju moji jedači na poslu uvijek posrču do zadnje kapi. 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 2 luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 5 mrkvi
  • 1/4 celera
  • sol
  • konzerva slanutka
  • vezica blitve

SASTOJCI U ZIMSKOM DUHU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priprema:

  • Na 2 žlice maslinova ulja i 1 dcl vode prodinstajte 2 na sitno nasjeckana luka i 4 protisnuta češnja češnjaka 10 min. Dok se dinsta, narežite mrkvu i celer na sitne komade.
  • Dodajte celer i mrkve te konzervu procijeđenog slanutka i zalijte s 1,5 litrom povrtnog temeljca. Pustite da zakuha i potom smanjite na laganu vatru te dodajte vezicu začinskog bilja koja se satoji od 2 grančice ružmarina, 5 grančica peršina i 5 lovorovih listova.
  • Pustite da se kuha 30 minuta, potom dosolite po potrebi i pustite da se kuha još 20 minuta.
  • Nasjeckajte listove mlade blitve (bez petiljke) i dodajte u juhu, no prije toga izvadite vezicu začinskog bilja van. Kuhajte na jedva primjetnoj vatri još 5 minuta i servirajte.

 

Možete se igrati s povrćem, ja ponekad dodam i grašak, nekad uz blitvu nasjeckam i kelj ili zelje ili ako želim da je moćnija juha dodam još 1 konzervu slanutka, no ovo je bazičan recept koji pali svaki puta.

BLURRY PICTURE IN 90’s STYLE

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici: 


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu