Obavijesti

Kolumne

Evo kako sam u samo nekoliko sati 'izgubila' 6 centimetara

Evo kako sam u samo nekoliko sati 'izgubila' 6 centimetara
1

Nekako imam osjećaj da i danas, u 2018. godini, nerijetko ljudima treba naglasiti kako ljepota i intelekt nisu obrnuto proporcionalni.

VIDEO

Htio svijet to sebi priznati ili ne, često nakon početne reakcije „Ajme, kako je lijepa“ negdje ide i ona prešutna “...i sigurno glupa“. Nebitno radi li se pritom o ženskoj zavisti ili muškom šovinizmu (ne generaliziram, ne skačite), ovakve se stvari događaju češće nego bi smjele. Jer, realno, ne bi se smjele dogoditi NIKAD. Barem ne na prvi pogled.

Sjećam se jedne scene iz serije Ally McBeal koja mi se urezala u pamćenje mada se u to doba moj svijet još uvijek sastojao od nekolicine dosta jednostavnih faktora, a najkompliciranije pitanje s kojim sam se susretala je bilo hoću li moći ostati ispred zgrade s ekipom dok se ulična rasvjeta upali, što je svakako bila jedna mala životna pobjeda. U razgovoru između Ally i njene nikad prežaljene ljubavi Billyja, na temu izgleda i starenja, Billy joj u lice saspe kako će se ona sigurno loše nositi sa starenjem i svim snagama se boriti da ostane lijepa i mladolika. Ton u kojem je to izgovoreno mi je čak i tada, kao klinki, zazvučao pogrešno, osuđujuće i isključivo.

Zašto ne bismo smjeli željeti biti uvijek mladi i lijepi, što ne znači nužno pretvoriti se u barbiku? A sve da i to želimo, nije li to naša osobna stvar?

Uostalom, nije li očuvati lijep izgled prirodna želja čovjeka, kao i biti zdrav ili uspješan u nečemu što volimo?

Zašto i u 2018. godini žene trebaju razmišljati o tome hoće li ostaviti pogrešan dojam ako u svoj izgled ulože više truda nego nego što njihova sredina misli da se treba ulagati? Zašto u doba kada žene s raznih pozornica i govornica doslovno mijenjaju svijet i dižu revolucije na temu ženskih prava, mi i dalje razmišljamo o tome možemo li se na sastanku pojaviti u suknji i trebamo li se našminkati, da ne bi netko s druge strane više pozornosti pridao našem izgledu nego onome što želimo reći...

Mislim da je definitivno došlo vrijeme da stanemo tome na kraj i da otvoreno pokažemo svijetu kako biti lijepa ne znači ne biti pametna.

Da, moguće je biti i lijepa i pametna.

To što mislim da je mome licu potrebna mikrodermoabrazija svako toliko ne znači da u glavi nemam ništa. Imam, ali želim i da ta glava izgleda svježe i odmorno, pa ću otići u DermaMed centar da se pobrinu za to. A mikrodermoabrazija, koliko god komplicirano zvučala na prvu, nije tretman u kojem odumiru moje moždane stanice, već samo dubinska vrsta peelinga.

To što mislim da mi je na pragu tridesetih medvisage dio rutine, jer nisam više klinka, koža mi više nije elastična koliko je bila i mislim da malo nekirurškog podizanja i zatezanja nije nikome zgorega, ne znači da ulažem svu svoju snagu i energiju samo u svoj fizički izgled i da sam preselila u DermaMed centar, zanemarujući sve ostale aspekte svoje ličnosti.

Štoviše, da sam se manje nervirala, ustajala prije zore i više uživala, možda sada ne bih razmišljala o tretmanima ljepote... Ali, kako je tako je.

To što mislim da je medcontour multipower tretman dobar način da se riješim celulita i masnih naslaga i riješim onaj problem par centimetara viška koje popularno „ne vidi nitko osim mene“, ne znači da mislim da se svijet vrti oko mjera i centimetara... Mislim da jednostavno mene neke stvari smetaju, dok me neke druge usrećuju. Pa zašto ne bih sebe učinila sretnom osobom i na tom polju?

Jer na kraju cijele priče – sve su to neke male stvari koje radimo za sebe. Radimo na sebi svakodnevno, iznutra i izvana.

Između svog tog stresa, poslova, briga, odgovornosti i raznih drugih boljki, mislim da je pošteno prema samima sebi da se povremeno malo i počastimo. Dobrom knjigom, ljudima koje volimo, vikendom u prirodi ili tretmanom ljepote. Ako to znači da će nam jutra biti barem malo bezbolnija i lakša kad susretnemo svoj odraz u ogledalu, onda samo naprijed!

Prestanimo se bojati biti lijepe, jer tko ne čuje naše riječi koje našminkane i sređene izgovaramo, ne zaslužuje ni da mu se dokazujemo.

O autorici:


Radijska voditeljica. Pa malo televizijska voditeljica. Nesuđena glumica. PR managerica. Negdje duboko djevojčica. Na vani frajerica. U duši spisateljica. Poeta. Hodajući kaos. Igračica riječima koje skuplja u glavi dok ne postane tijesno. Kad tamo postane tijesno, onda nastane Ruž & Ružmarin. Osim na blogu, pratiti me možete i na Facebooku

Družimo se, čitamo se, volimo se! Bez granica.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang