Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sve što morate znati o trećem Johnu Wicku je da je brutalan

None Foto:

Sjećam se da sam prvog Johna Wicka pogledao u toplini svog doma, i nisam imao baš pojma što me u tom filmu čeka. Dva sata kasnije, bio sam oduševljen.

Taj film je jednostavno bio predobar za svoj žanr. Malo sam razmišljao zašto je taj film bio tako preodličan i došao do nekoliko zaključaka:

Režija akcije

S obzirom da ovaj film režira bivši kaskader, ne čudi što akcija ovdje izgleda vrhunski. Sve se jasno vidi, nema trešnje kamerom, nema cenzure. Režiser Stahelski ne štedi svoju publiku, a njegova publika to cijeni.

Svijet

John Wick bi bio još samo jedna pucačina da se nije izgradio svijet u filmu. Kriminalci su ovdje organizirani, postoje stroga pravila koja vrijede za sve i nepoštivanje istih se strogo kažnjava. Osim toga imaju svoju valutu i servisne djelatnosti: hotel, liječnike, krojače, čistače, oružare… sve što si jedan profesionalac može poželjeti

Keanu Reeves

Uz Toma Cruisea, Keanu je jedina prava akcijska holivudska zvijezda. Iako je već debelo prebacio pedesetu i dalje izvodi većinu akrobacija sam, bez pomoći kaskadera. Također je radi ovog filma proveo puno vremena trenirajući rukovanje s oružjem i borilačke vještine. Sve se to vidi u filmu.

Izgled

Obožavam kako izgledaju John Wick filmovi. Krcat je prezasićenim bojama, kostimi su jako stilizirani, a setovi vrlo… pa fotogenični. Bez obzira na njihovu ljepotu, to su u svojoj suštini borilišta za naše junake i malo toga ostane cijelo nakon okršaja. Svakako cijenim kada se i takvim, za takav film naizgled nebitnim detaljima posveti puno pažnje. Sve to gledatelj upije, svjesno ili podsvjesno.

 

Komentiraj, znaš da želiš!