Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Taxi Blues': Srbi znaju snimiti komediju koja je - smiješna!

None Foto:

Komedije su čudne koliko i ljudi. Nešto na što će se netko grohotom nasmijati, nekog drugog će uvrijediti, netko treći će zakolutati očima jer je on “iznad toga”, a netko četvrti neće ni shvatiti šalu.

Čini mi se da je prošlo vrijeme dobrih mainstream komedija, produkcija filmova je skupa, nitko ne želi riskirati loš financijski rezultat, ili još gore, loš PR ukoliko se neka grupa ljudi osjeti da ih je film uvrijedio.

Ove godine sam pogledao novu komediju Vinka Brešana, a moje dojmove o tom filmu možete pročitati/pogledati ovdje. Sad su na red došli naši susjedi. 

Taxi bluz je dugometražni prvijenac Miroslava Stamatova gdje glavnu ulogu igra Andrija Milošević poznatiji kao Andrija iz popularnog serijala “Andrija i Anđelka”, a priča nam priču o simpatičnom taksisti i jednoj beogradskoj noći pune avantura.

I dok moje dojmove možete pogledati u videu na kraju ovog teksta, ovdje vam mogu reći da Hrvati i Srbi komediju doživljavaju poprilično različito. Rijetko će vam se dogoditi da se na hrvatsku komediju nasmijete, onako, od srca, moj je dojam da je to redovito zapakirano u nekakav politički sarkazam, a takav humor baš i ne oraspoložuje. Čini mi se da Srbi više vole komediju karaktera i radi toga se nekako lakše poistovjećujem s njima. 

Bolji glumci i bolje pisani dijalozi također nisu naodmet.

A zavrjeđuje li ova komedija vašu pažnju, i koga ona pritom može uvrijediti, pogledajte u videu.

'Osvrtnika' svakako zapratite i na YouTubeuFacebooku i Instagramu

 

Komentari (12)
  • Oni su uvijek znali snimit dobru komediju, seriju i film. Imaju i imali su jako dobre glumce, originalne. Ljubomornih ce uvjek biti. Uvjek cu njih rado pogledat i nasmijat se od srca.

    31. 1. 2019,   15:51
  • Sigurno da znaju,mi ne znamo to je sigurno!

    31. 1. 2019,   17:26
  • Možda Srbi znaju napraviti komediju koja je smiješna ali mi znamo napraviti državu koja je smiješna.

    31. 1. 2019,   15:52