Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vjeruj ljudima. Zbog sebe. I kada te hvale i kada te gaze.

Pronađi način kako da u ovom svijetu meteža ostaneš zdrav u glavi i u srcu. Ne daj se namamiti i zavesti ljudima koji te obrađuju lijepim riječima, istovremeno ne nudeći ništa. Podsjeti ih da ništa ne nastaje iz ničega.

Vjeruj ljudima koji te lažu. Zbuni ih svojim naivnim povjerenjem, nesvakidašnjom naivnošću i staromodnom odanošću. Vjeruj ljudima i kada ti istinu govore. Ne radi razliku između to dvoje. Neka se izvori tih oprečnih rijeka kroz tebe izliju u jedno more. Neka se laž uguši istinom. Neka ispliva na njezinim krhkim leđima. Onima koji spavaju i sanjaju u krevetu laži, ne sudi. Probudit će se jednom. Zar i ti nisi?

Vjeruj ljudima koji te ne vole. Ne zanosi se da je to zato jer su ljubomorni i zli. Zanosi se zato jer su ti baš oni dani da uvidiš koliko si i sam tužan bio onda kada si mrzeći druge naštetio sebi sam. Ne štedi ljubav. Daj joj sve šta imaš. Ogoli se pred ljudima svojom jednostavnošću. Pokaži im se u svjetlu u kojemu oni nikada ne bi. Pruži im svoje svjetlo, ali se ni pod koju cijenu ne naginji u njihov mrak.

Vjeruj ljudima koji te ignoriraju. Odjekuj u njihovim riječima. Odjekuj u ljepoti i čistoći. Neka te čuju. Ne brini, čut će te. Posegni za najljepšim bajkama iz stvarnog života. Neka vide da se može. Neka vide da se hoće. Isključi ego i autopilot inata i preusmjeri se u suprotnom smjeru od svakodnevnih banalnosti. Iza svojih spuštenih kapaka ne traži krivca, budi teatar vlastitog iskustva. I ne ignoriraj, to je barem lako.

Vjeruj ljudima koji te vole. Vjeruj im prije, odmah i kasnije. Ne čuvaj se od njihove ljubavi naučenim ponosom. Pusti ih u sebe. Nek ih ima. Iskrene su ljubavi najljepše od sviju. Imaš samo jednu priliku, jedan život, pusti ljubav nek poteče. Osloni se na one koji te vole. Pronađi način kako da u ovom svijetu meteža ostaneš zdrav u glavi i u srcu. Ne daj se namamiti i zavesti ljudima koji te obrađuju lijepim riječima, istovremeno ne nudeći ništa. Podsjeti ih da ništa ne nastaje iz ničega.

Vjeruj ljudima.

I kada te hvale, i kada te gaze.

Vjeruj im. Ne zbog njih, već zbog sebe.

Jer nikada tuđe laži neće postati tvoje istine, niti će tvoje istine postati tuđe laži. To je ujedno i odgovor zašto je VJERA koju nosiš u sebi uz ljubav, najjača emocija od sviju. Ona najbolje i najbrže liječi, a mi na takav besplatni lijek jednostavno nismo navikli.

 

Izvorni tekst pročitajte ovdje.