Obavijesti

Komentari 1

Božićne želje ispunjavaju se na čarobnom adventu u Bjelovaru

Božićne želje ispunjavaju se na čarobnom adventu u Bjelovaru
16

Tek nekoliko dana nas dijeli od najsvečanijega kršćanskog blagdana, Božića. U svim hrvatskim krajevima to je razdoblje pripreme za vrijeme koje ćemo provesti uz naše najbliže.

VIDEO

Vrijeme adventa svatko obilježava na svoj način, no paljenje adventskih svijeća zajedničko je svima. U mnogim se gradovima te svijeće pale i javno, no to nije jedino što jedinice lokalne samouprave nude svojim građanima u prosincu. Uz tradicionalni dio, važan je i onaj suvremenijeg karaktera. Mnogi su ga posvetili najmlađima uz različite radionice, druženja s Djedom Mrazom, podjelu darova, ali i zimske aktivnosti poput klizališta. Tako je i na Adventu u Bjelovaru jedna od glavnih atrakcija upravo ledena bajka koju drugu godinu zaredom u sklopu manifestacije osigurana u samom središnjem parku. Prošle se godine rasprostiralo na 500 m2, a ove je godine Grad Bjelovar svojim stanovnicima i gostima odlučio prirediti još veću zabavu na oko 650 m2.

- Izvrstan odaziv građana prošle godine ponukao nas da napravimo i ove godine još bolju ledenu bajku. Prošle godine u sklopu Adventa klizalo je više od 16 tisuća klizača, oko 1400 osnovnoškolaca i srednjoškolaca te više od 200 vrtićaraca –pohvalio se bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Upravo za vrtićarce i to predškolskoga uzrasta Grad Bjelovar osigurao je besplatnu Školu klizanja. Očekuje se da će je do 13. siječnja, do kada je klizalište otvoreno posjetiti i više mališana nego prošlo godine, a mnogi među njima prvi će puta imati priliku stati na klizaljke.

Prilika na ledu nudi se svim građanima u gradu, a uz vrući čaj i kuhano vino i druge delicije koje se nude u kućicama u središtu grada, doživljaj blagdana je još potpuniji. Bjelovarski Advent zasigurno ne bi bio ono što jest bez puno glazbe pa je tu i nezaobilazni Božićni gala koncert koji se održava već šesnaesti put. Također, ono što mnogi željno očekuju je puštanje lampiona pod koje će biti u subotu, 23. prosinca pod nazivom Božićno svjetlo želja. Uz vizualni doživljaj, kupnjom lampiona svi mogu učiniti i dobro djelo i pomoći Udruzi za autizam Bjelovar. Ukoliko ste u to vrijeme u Bjelovaru, kupite lampion, zaželite želju i uživajte u rasplamsanom nebu u dobrom društvu na Adventu u Bjelovaru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora