Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dodatne mogućnosti na ACMT-u - KVARTAL U AMERICI

None Foto: ACMT 5

20 novih stipendista imat će priliku iskusiti sve prednosti američkog obrazovanja i time postaviti temelje za uspješne poslovne karijere

Jedna od osnovnih značajki studiranja na RIT/ACMT–u je međunarodno okruženje, internacionalna suradnja, kao i  mogućnost odlaska na američko sveučilište Rochester Institute of Techology (RIT) u sklopu programa razmjene studenata. 

Razmjena studenata mogućnost je koju koristi sve više studenata širom svijeta. Iskustvo koje se dobije radom u drugim sredinama neprocjenjivo je u kasnijem profesionalnom snalaženju, a da ne govorimo o prijateljstvima i brojnim kontaktima koji nam kasnije često znače i mnogo više nego što smo svjesni u tre­nutku kada započinju.

RIT  je jedno od vodeæih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama međunarodno pozna­tom po pružanju inovativne edu­kacije orijentirane prema razvoju karijere. Osnovano 1829. godi­ne, danas sa 17.500 studenata te 106.000 diplomanata diljem svi­jeta, RIT je petnaesto po veličini privatno sveučilište u Sjedinjenim Američkim Državama. Smješten u Rochesteru, trećem najvećem gradu u državi New York, moderni RIT-ov kompleks, prostire se na više od 1300 jutara zemlje i uključuje najmodernije učionice i laboratorije, modernu opremu za studentska istraživanja te opsežnu biblioteku. Studenti RIT/ACMT-a imaju mogućnost provesti jedan kvartal studirajući u Rochesteru po znatno nižoj cijeni u odnosu na američke studente.

Fran Perković, student II. Godine IT programa u Dubrovniku, trenutačno na razmjeni u Rochesteru,
 “RIT je dom za gotovo 17.000 studenata pa dnevno komuniciram s velikom brojem kolega kako sa svog programa tako i sa studentima na drugim programima. Život u domu još me više povezao sa stvarima koje se svakodnevno dogaðaju u kampusu. Preporučio bih svakom studentu ACMT-a nek iskoristi mogućnost studiranja na RIT-u po znatno nižoj školarini u odnosu na školarinu koju plaćaju ostali studenti RIT-a” 

Tony Nguyen, Student 4.godine IT programa na RIT-u, trenutačno na razmjeni u Dubrovniku,
„Odlučio sam se za odlazak čim sam saznao da RIT provodi IT studij na ACMT-u. Dojmovi mojih kolega koji su prije mene bili ovdje defi­nitivno su utjecali na moju odluku. Moram priznati da sam prezadovoljan zbog dolaska na ACMT i pun sam pozitivnih iskustava. Nisam imao nikakvih problema u prilagodbi novoj kulturi i razumijevanju kako se ljudi s različitih krajeva svijeta nose sa tehnološkim napretkom u različitim zemljama. Smatram da će mi ovo iskustvo pomoći u izgradnji karijere u global­nom okruženju.“

Prijaviti se možete ovdje.

Pravila možete pročitati ovdje.