Obavijesti

Doznajte kako možete zaraditi - preuzmite svojih 50 eura!

Doznajte kako možete zaraditi - preuzmite svojih 50 eura!
1

Trgujte cijenom dionica Google-a na svjetskoj burzi koja je od rujna do danas pala za 9.43%, međutim i dalje je 7.5% iznad razine koju je imala nakon podjele dionica u travnju ove godine

FXLider, posebno za čitatelje 24sata, osigurao je 50 eura namijenjenih za trgovanje cijenom dionica Google-a i drugih najvećih svjetskih kompanija na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu cijena.

Ovdje preuzmite 50 eura za trgovanje.

Europski parlament usvojio je nacrt prijedloga koji je upućen Europskoj komisiji, izvršnom tijelu EU, kojim se predlaže odvajanje Google-ova pretraživača od ostalih komercijalnih servisa što bi, prema njihovom mišljenju, bilo jedno od rješenja za dosadašnju tržišnu dominaciju Google-a.

U teoriji, ovo razdvajanje trebalo bi spriječiti Google-ove druge komercijalne usluge, kao što su YouTube i Google Shopping, da koriste svoju dominantnu poziciju koju im osigurava pretraživač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako navode iz FXLider-a, ideja ima podršku dva najutjecajnija politička bloka u parlamentu Socijalista i Europske narodne stranke.

Glasovanje kojim bi se osudila ova velika američka kompanija je ekstremno rijedak potez Europskog parlamenta i djelomično je odraz ovogodišnjeg okretanja njemačkih političara protiv Google-a. Političari desnog i lijevog centra, koji predstavljaju dominantnu silu u njemačkom korporativnom svijetu, od medijskih grupa do telekomunikacija, najjači su pobornici kritika ove kompanije“, istaknuli su iz FXLider-a.

Google je postao centar europskih napada zbog mnogih problema, od komercijalne dominacije do politike privatnosti. Kompanija je nedavno već bila prisiljena prihvatiti odluku Europskog suda o zabrani indeksiranja linkova koji se tiču prošlosti ljudi.

Europski parlament nema formalnu moć da dijeli kompanije, ali ima sve veći utjecaj na Europsku komisiju koja inicira sve zakone u EU. Već pet godina komisija istražuje pitanje dominantnog položaja Google-a u online pretraživanju zbog tvrdnji da rangiranjem favoriziraju svoje usluge čime se umanjuje profit konkurenata. Zabrinutost Europe potječe od činjenice da Google drži oko 90% europskog tržišta naspram 68% koliki je njegov udio na američkom tržištu“, naglasili su iz FXLider-a.

Zbog velikog broja žalbi, Europska komisija ponovno je otvorila istragu u rujnu. Potpredsjednik Europske komisije, Joaquin Alumnia, također je izjavio da je moguće da se pokrene i istraga Androida, Google-ovog operativnog sustava za mobilnu telefoniju kojeg koristi oko 75% pametnih telefona u Europi.

Google sa svoje strane i dalje čvrsto zadržava svoj stav da ne promiče svoje proizvode na račun konkurencije već da samo pokušava ostvariti najbolje rezultate. I pored toga što su odbili komentirati nedavni potez Europskog parlamenta, rukovoditelji kompanije su razumljivo bijesni zbog, kako smatraju, političke pozadine poteza.

Simon Roberts, Analitičar u Fortrade-u

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.