Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Festival vitalnosti - važnost mineralnih voda za zdravlje

None Foto: Jamnica 3

Zašto je zdravo piti mineralne vode doznajte na Festivalu vitalnosti, koji se održava od 13. do 15.studenog u Centru Cvjetni i ispred Centra Cvjetni u Zagrebu

U četvrtak, 13.studenog s početkom u 13:30 sati te u subotu, 15. studenog s početkom u 14 sati u Centru Cvjetni, u sklopu Festivala vitalnosti, magistra nutricionizma Mašenjka Katić održat će predavanje o važnosti konzumiranja prirodnih mineralnih voda. Na predavanju ćete imati priliku poslušati više o Jamnici i Mg Miveli te njihovim pozitivnim učincima na normalno funkcioniranje organizma.

Na gastro radionicama uz ukusan obrok iznimno je važno odabrati kvalitetno piće. Upravo zbog jedinstvenog okusa, specifičnog sastava minerala te osvježavajuće gaziranosti, Jamnica se potvrdila kao idealno piće uz svaki obrok. Zbog toga je službena voda gastro radionica Jamnica, a gospođa Mašenjka Katić svim će posjetiteljima predstaviti brojne prednosti konzumiranja mineralne vode za zdravlje organizma.

Zašto odabrati prirodne mineralne vode?

Prirodne mineralne vode su prirodne vode koje sadrže prirodno otopljene minerale.

Najvažnija obilježja su prirodna čistoća i stabilan mineralni sastav. Za razliku od obične vode za piće, prirodne mineralne vode ne prolaze tretmane dezinfekcije poput kloriranja. One izviru iz podzemnih ležišta koja su zaštićena od svih rizika onečišćenja. U Europi, svaka prirodna mineralna voda mora proći postupak stručne procjene i priznavanja, nakon čega se upisuje u Listu priznatih prirodnih mineralnih voda Europske unije.

Mineralni sastav prirodnih mineralnih voda određen je karakteristikama tla i stijena kroz koje prolaze, a najčešće su to kalcij, magnezij, natrij, kalij, hidrogenkarbonati, sulfati, kloridi, te brojni elementi u tragovima. Prirodne mineralne vode tradicionalno su se koristile za ublažavanje raznih tegoba, a i danas su omiljene uz jelo jer, osim što prirodno nemaju kalorija, gase žeđ, ispiru i neutraliziraju okusne pupoljke na jeziku, daju osjećaj lakše probavljivosti hrane.

Ukoliko voda prirodno na izvoru sadrži CO2 ona se još naziva i kiselica. Jedna takva je i Jamnica. Jamnica je osobito omiljena u gastronomiji i ugostiteljstvu, jer se zbog jedinstvenog okusa, izbalansiranog sastava minerala te prirodne gaziranosti potvrdila kao idealno piće uz obrok. Pijenjem prirodnih mineralnih voda nadoknađujemo kako vodu tako i minerale u njihovoj jedinstvenoj kombinaciji.

Jedan od najvažnijih minerala koji sudjeluje u više od 350 procesa bitnih za pravilno funkcioniranje organizma je magnezij.

Mivela službena voda Festivala vitalnosti

Vitalnost se postiže pravilnom prehranom, hidracijom i fizičkom aktivnošću. Hidracija, odnosno redovno pijenje vode neophodno je za vitalnost, a kada je ta voda bogata mineralima tada je učinak na organizam još bolji. Jedan od iznimno važnih minerala za pravilno funkcioniranje organizma je magnezij, mineral kojeg tijelo ne može samo stvoriti. Stoga je magnezij potrebno unositi hranom i vodom. Iako postoje brojni dodaci prehrani koji sadrže magnezij, najbolje ga je u tijelo unijeti namirnicama i vodom prirodno bogatima magnezijem. Jedna od njih je upravo prirodna mineralna voda Mg Mivela.

Mineralna voda Mg Mivela crpi se s dubine od 86 metara, a na svom putu od izvora do boce, nema dodatnih tretmana te su njezina jedinstvena svojstva sačuvana u svom izvornom obliku. Mg Mivela se po svom sastavu i fizikalno-kemijskim svojstvima izdvaja od svih ostalih prirodnih mineralnih voda na našem tržištu, jer je mineralni sastav Mg Mivele specifičan po omjeru i količini otopljenih minerala, poglavito magnezija i to u prirodnom hidrogenkarbonatnom obliku. Minerali u Mg Miveli su prisutni u vodotopivom obliku, te se zbog toga u tijelu mogu lakše apsorbirati i biti na raspolaganju za stanične funkcije. I dok neke gazirane mineralne vode, osim magnezija sadrže veliku količinu sulfata, te osim što imaju gorki okus, u probavnom sustavu djeluju laksativno.

Pijenjem Mg Mivele, koja je osvježavajućeg i nježnog okusa, možemo iskoristiti blagodati vode i magnezija kakve nam je oblikovala i podarila priroda bez laksativnog učinka na probavu. Mineralna voda Mg Mivela, sa svojih 343 mg magnezija po litri, gotovo zadovoljava cjelodnevne potrebe odraslih za magnezijem, a njen se unos preporučuje svim uzrastima, bez obzira na dob i spol.

Više o važnosti konzumiranja prirodnih mineralnih voda, te o Jamnici i Mg Miveli i njihovim pozitivnim učincima na normalno funkcioniranje organizma poslušajte na radionicama koje će se održati u četvrtak u 12,14 i 17 sati!

Svi sadržaji su besplatni za sve posjetitelje!

Veselimo se Vašem dolasku!