Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Lincoln" favorit za Oscara s čak dvanaest nominacija!

None Foto: Blitz 6

Višestruki Oskarovac Steven Spielberg na velika platna donosi priču o čovjeku koji je promijenio svijet i tijek povijesti, Abrahamu Lincolnu. Najveći favorit za Oscare!

Film "Lincoln" nominiran je za čak dvanaest Oscara među kojima je i nominacija za najbolji film, režiju, scenarij i glavnu mušku ulogu!

Višestruki Oskarovac, Steven Spielberg na velika platna donosi priču o čovjeku koji je promijenio svijet i tijek povijesti, priču o velikom borcu za ljudska prava i predsjedniku Sjedinjenih Američkih država- Abrahamu Lincolnu

Dok se građanski rat razbuktava, američki predsjednik, kojeg utjelovljuje izvanredni  Daniel Day-Lewis, bori se sa stalnim krvoprolićem na bojištu i sa velikim nesuglasicama  unutar vlastitog kabineta vezanim uz njegovu namjeru da oslobodi sve robove. Njegova hrabrost, čvrsta moralna stajališta i odlučnost, njegovi odabiri i odluke promijenit će sudbinu generacija koje dolaze. U toj borbi nije sam, njegove najveće saveznike utjelovljuju Joseph Gordon-Levitt i Tommy Lee Jones. Nevjerojatna, još neispričana priča o trenutku koji je promijenio povijest cijelog svijeta.

Saznajte sve o favoritima za zlatni kipić u našem specijalu Oscar® Revija 2013.