Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Avion kasnio pet sati: Žena je 'za sreću' bacila novac u motor

None Foto: Profimedia 2

Praznovjerna starica (80) stajala je na pomičnim stepenicama bacajući novčiće na motor, vjerujući da će na taj način omogućiti putnicima siguran let

Zbog jedne osamdesetogodišnje putnice zrakoplov tvrtke China Southern Airlines na liniji Šangaj - Guangzhou kasnio je nekoliko sati jer je gospođa "za sreću" bacala novčiće na jedan od motora letjelice, izvijestili su državni mediji.

Praznovjerna starica stajala je na pomičnim stepenicama bacajući novčiće na motor, vjerujući da će na taj način omogućiti putnicima siguran let.

Osoblje zračne luke, koje su na gospođu upozorili ostali putnici, kasnije je pronašlo osam novčića na motoru i jedan u motoru.

339480424 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Kapetan zrakoplova objasnio je da bi, da je motor 'usisao' kovanice, moglo biti velikih problema te su mogle ozbiljno omesti njegov rad. 

Zbog praznovjerne gospođe zrakoplov je prije polijetanja morao biti u potpunosti i temeljito ponovno pregledan. Let je kasnio punih pet sati. 

Zrakoplovna policija privela je osamdesetogodišnju putnicu ustanovivši da nije mentalno poremećena. Njezini susjedi su policiji kazali kako vjeruju da je budistkinja.

Komentari (13)
  • Tko zna, možda bi se baš taj avion srušio na tom letu. Ovak je bakica možda spasila sve putnike.

    28. 6. 2017,   13:32
  • Ženo Božja pa nije ti to jedna od Bandicevih fontana!

    28. 6. 2017,   13:37
  • Baba terorist

    28. 6. 2017,   13:23