Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Banka im greškom uplatila 120 tisuća dolara, oni sve potrošili

None Foto: Facebook

Prema policiji novac su potrošili na kupovinu terenaca, prikolice, trkaćeg automobila i druge predmete. Prijateljima su podijelili 15.000 dolara. Priznali su da su znali da novac nije njihov

Par iz Pennsylvanije zaradio je optužnicu za krađu nakon što je potrošio tisuće dolara koje je banka pogreškom prebacila na njihov račun, prenosi BBC.

Robert (36) i Tiffany (35) Williams pogreškom banke su se obogatili za 120.000 američkih dolara i potrošili gotovo sve.

Par je, osim s optužnicom, suočen i s više od 100.000 dolara naknade za prekoračenje dozvoljenog minusa na računu.

Prema policiji novac su potrošili na kupovinu terenaca, prikolice, trkaćeg automobila i druge predmete. Prijateljima su podijelili 15.000 dolara.

Priznali su da su znali da novac nije njihov.

Novac je na njihov račun, umjesto na račun investicijske tvrtke, sjeo u svibnju, a pogreška je uočena 20-ak dana kasnije te je novac skinut s njihova računa, a paru je nakon toga ostao ogroman minus.

Prema policiji Williamsovi su do otkrića pogreške već bili potrošili oko 107.000 dolara bez da su prije toga provjerili u banci o čemu se radi. Williamsovi su na računu uobičajeno imali oko tisuću dolara.

 

Komentari (60)
  • Znači BANKA je nepogrešiva i svaka njena greška je greška građanina. SRAMOTA. Zašto sud jednostavno nije presudio u korist građanina. NJEGOV RAČUN i njegova sredstva na računu. Ko ih je i zašto uplatio nebi tribalo biti njegova briga. Nek o tome razmišljaju bankari sa svojim službenicima. Ali ako zaštititi kapital ako ne ići u njihovu korist.

    10. 9. 2019,   11:49
  • Banke su najveći lopovi... Kad su meni nedavno "greškom" teretili kreditnu karticu za 207,000 kuna - umalo me nije prekinulo srce... Jedva sam došao do banke.. Nakon uru vremena natezanja, priznali su pogrešku i to je to.. U Americi bi ih tužio za duševnu bol i uzeo milijune..

    10. 9. 2019,   12:36
  • Jednom prije 2 godine moja pbz meni su greškom uplatili 20 tisuca kn.ja otišao provjeriti u banku kad ono oni se zabunili i uzeli mi nazad.Da mi danas uplate greškom ja bi brže bolje po kupovao kaj mi treba.To nije moj problem,banka je sama kriva.Hebem ti pravdu.

    10. 9. 2019,   12:52