Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivši vojnik i policajac tvrdi: Ja sam Isus Krist, spasit ću vas!

None Foto: Screenshot/BBC 2

Oko pet tisuća stanovnika Sibira povjerovalo je u priču ovog samoprozvanog proroka. Odani štovatelji Vissariona moraju se pridržavati strogih pravila i suzdržavati od poroka

Bivši vojnik Crvene armije poznat pod imenom Vissarion tvrdi da je reinkarnacija Isusa Krista.

Sergey Anatolyevitch Toro (56) iz Rusije prije otkrivenja svog novog poziva bio je prometni policajac te vojnik u Crvenoj armiji.

Anatolyevitch Toro prvi put se predstavio javnosti 1990. nakon pada Sovjetskog Saveza. Osnovao je zajednicu u Tiberkulu, koja je ubrzo prozvana kultom, javlja Mirror.

- Bio je to važan moment (raspad Sovjetskog Saveza) i ujedno najprikladniji u ovom svemiru da se pojavim - objasnio je Toro.

Foto: Screenshot/BBC

Navodno ima dvije žene i šestero djece iz ta dva braka. Nakon što je odbacio prvu suprugu, oženio se s 19 godišnjakinjom, koja je živjela s njim od svoje sedme godine.

Sljedbenike podučava reinkarnaciji, vegetarijanstvu i dolasku apokalipse. Jedno od njegovih predviđanja je da će svijet pogoditi velika poplava, a svojim vjernim štovateljima obećava spasenje i duhovno savršenstvo.

Oko pet tisuća stanovnika Sibira povjerovalo je u priču ovog samoprozvanog proroka. Odani štovatelji Vissariona moraju se pridržavati strogih pravila i suzdržavati od poroka - ne smiju konzumirati alkohol ni cigarete, novac je strogo zabranjen, svi su vegetarijanci.

Foto: Screenshot/BBC

Mnogi od tih obožavatelja napustili su uspješne karijere kako bi slijedili put svog proroka. Sada se u lokalnim školama po selima u Sibiru odgaja nova generacija Vissariona.

- Ovdje imamo školu plemenitih i čistih djevica. Pripremamo djevojke da jednog dana postanu supruge, mladenke čestitih muškaraca. One moraju naučiti da se nikad ne uzdižu nad muškarcima, da se ne hvale svojom slobodom nego da budu sramežljive, neprimjetne i slabe - rekao je Sergey Anatolyevitch Toro za BBC.

Očekivano, mnogi ga optužuju da svojim sljedbenicima ispire mozak i vara ih.

- Tužno, kako bi se drugačije mogao osjećati. Ali, ovo je neizbježno. Ustrojit ću svoju bazu koja će promijeniti čovječanstvo.

Komentari (145)
  • Neka mi neko kaže, koja je razlika između Sergeja i recimo Bozanića? Osim što je Sergej sam svoj gazda.

    5. 10. 2017,   20:56
  • Hahaha koje ovce, takvi ništa drugo ni ne zaslužuju nego da ih se šiša. Tipu svaka čast na ideji, tih 5 tisuća uplaćuje godišnju članarinu 50 eura, i eto ti 250 tisuća eura buhahaha koje ovce. Najžalosnije je što je zapravo tako nastalo i kršćanstvo i sve ostale religije (čitaj bajke)

    5. 10. 2017,   20:32
  • I originalni Isus, ako je ikada postojao, je bio samoprozvani prorok. Danas se istoga drži za božanstvo, a ovoga čovjeka se trpa u ludnicu. To je definicija licemjerja

    5. 10. 2017,   21:20