Obavijesti

Viral

Komentari 10

Bodlje mu bile spaljene: Spasili ježa koji nije uspio pobjeći vatri

Bodlje mu bile spaljene: Spasili  ježa koji nije uspio pobjeći vatri
5

Ježa Vatroslava ugledali su vatrogasci dok su gasili livadu kraj ranžirnog kolodvora u Novom Zagrebu. Isprali su čađu s njega i ohladili mu tijelo. Do nedjelje je živio u dvorištu postaje. Pustili su ga čim se oporavio

VIDEO

Kad smo ga pronašli, sve su mu bodlje bile spaljene. Smrdio je po dimu i cijelo je vrijeme bio sklupčan. Izvukli smo ga do kamiona u rukavicama i počeli hladiti, ispričao nam je to Patrik Čunčić iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

On je s kolegama Mariom Čižmešijom i Mariom Meštrovićem, iz IV. smjene Vatrogasne postaje Novi Zagreb, gasio niz požara na otvorenom. Među njima su gorjeli livada i odbačeni otpad na sjevernoj strani ranžirnog kolodvora nedaleko od Miškinine ulice. Dok su pregledavali teren, vatrogasac Čižmešija primijetio je maleno klupko na spaljenoj zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:57

- Vjerojatno je spavao zimski san pa ga je vatra iznenadila. Puhao je jak vjetar i brzo se širila po polju. On nije uspio pobjeći, no sreća je što smo naišli - kaže Čunčić. Dodao je kako su se prema njemu cijelo vrijeme ponašali kao da pomažu čovjeku. Bio je vruć te su ga hladili svježom vodom. Ona ga je doslovno vratila u život.

- Sklupčao se te si je tako zaštitio glavu i pluća. Nismo ga mogli ostaviti te smo ga privremeno udomili u dvorištu postaje u Novom Zagrebu. Stavili smo ga u lišće, dali mu hrane i vode te pazili na njega - kaže Čunčić.

Jež je svojim pokretima odgovorio na njihovu dobrotu te se nije zatvarao u klupko. Prihvatili su ga i bez rukavica te se nisu uboli. Nakon nekoliko dana jež se potpuno oporavio.

- Bio je aktivan, jeo je i pio te smo ga odlučili vratiti u njegovo stanište. U nedjelju smo ga odvezli nedaleko od livade na kojoj smo ga pronašli te ga smjestili među lišće i grmlje. Nadamo se da je dobro - rekao je Čunčić.

U svojoj je karijeri već spašavao životinje, a u sjećanju su mu ostale tri mačke koje je izvukao iz požara. Dvije je našao u dimu, a treću ispod kreveta. Prepala se i ugrizla ga, no spasio joj je život i predao uplašenoj vlasnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.