Obavijesti

Viral

Komentari 3

Braća blizanci: Preslatke pande iz Berlina napokon dobile ime

Braća blizanci: Preslatke pande iz Berlina napokon dobile ime
3

Blizanci danas teže oko 6 kilograma, a novinarima su predstavljeni u ponedjeljak kada su se igrali na zagrijanim prostirkama. Zoo ih tek treba predstaviti široj javnosti

VIDEO

Blizanci panda koji su došli na svijet u Berlinskome zoološkom vrtu 31. kolovoza obojica su mužjaci, a zaposlenici su im nadjenuli imena Željeni San (Meng Xiang) i Ispunjeni San (Meng Yuan).

Uprava zoološkog vrta objavila je da se, u skladu s kineskom tradicimom svečanost davanja imena novim pandama odvija stotinu dana po njihovu rođenju.

Blizanci danas teže oko 6 kilograma, a novinarima su predstavljeni u ponedjeljak kada su se igrali na zagrijanim prostirkama.

Zoo ih tek treba predstaviti široj javnosti. Očekuje se da će njihov prvi izlazak iz nastambe biti početkom sljedeće godine.

Ovo je prvi put da su se pande okotile u berlinskome zoološkom vrtu, nakon ranijih višestrukih neuspjelih pokušaja.

Kinesko veleposlanstvo u Njemačkoj izvijestilo je da su prvi put nove pande došle na svijet u Njemačkoj. Samo u ovoj godini u raznim zemljama svijeta okotilo se 60 panda, a 57 ih je preživjelo. 

Majka blizanaca Meng Meng i otac Jiao Qing stigli su u Berlinski zoološki vrt u ljeto 2017. i jedini su par divovskih panda u Njemačkoj. Ondje su na posudbi 15 godina. 

Odrasli i njihovi potomci ostaju vlasništvo Narodne Republike Kine, a zoološki vrt plaća oko milijun dolara godišnje za održavanje odraslih panda.

Novci se reinvestiraju u kineski program uzgoja panda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju