Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bravo Vinkovci: Daju besplatno cijepljenje i čipiranje pasa

Svi vlasnici pasa s prebivalištem u Vinkovcima imaju priliku cijepiti i čipirati psa besplatno, a oni koji su to već učinili, mogu tražiti povrat plaćenih troškova uz priloženi račun veterinarske stanice

Grad Vinkovci uputio je javni poziv svim vlasnicima pasa s prebivalištem u Vinkovcima da besplatno čipiraju i cijepe svoje pse protiv bjesnoće. Ukoliko su vlasnici to već učinili, mogu ostvariti pravo na povrat plaćenih troškova uz zahtjev za refundaciju troškova, ali moraju priložiti izdani račun od strane veterinarske stanice.

Kako navode, maksimalni iznos financiranja je 250,00 kuna po psu od čega se 150,00 kuna odnosi na cijepljenje i dehelminitizaciju, 90,00 kuna na mikročipiranje i 10,00 kuna na izdavanje putovnice za pse.

Akcija traje do iskorištenja planiranih sredstava predviđenih javnim pozivom gradonačelnika grada Vinkovaca. Na financiranje troškova nemaju pravo uzgajivači pasa te vlasnici lovačkih pasmina pasa i dugih pasmina pasa koji su upisani u evidenciju Hrvatskog kinološkog saveza i pod njihovom kontrolom provode razmnožavanje.

S novim Zakonom o zaštiti životinja, između ostalih, stupila je na snagu i obveza izvršenja kontrole mikročipiranja pasa. Sve lokalne zajednice dužne su do 30. lipnja 2018. godine osigurati nadzor provedbe obaveznog mikročipiranja. Kazna za nemikročipiranje je i do 6 000 kuna.

Komentari (12)
  • Nije prolem platiti čip i cijepivo.Problem je ona stavka "POSAO" gdje za pet minuta posla zaračunaju cijeli sat i to 80 kuna

    29. 6. 2018,   08:15
  • A u cijelim Vinkovcima 3 psa i 4 covjeka...cijela Slavonija otisla van granica pa mogu...neki dan smo uzeli stenca i isli kod veta pasta 30kn...za dva tjedna opet 30kn...pa 110kn cijepivo i cip 140...i 10 kn knjizica ...pa za neko vrijeme opet 110kn..i onda opet...znaci 3 cijepiva itd...ok hrana i samponi i cetke 200kn...i tako op sto eurica i zahebancije...ali financiraju se iz grada i drzave te vet.stanice i jos bubaju cifre...to je malo sup...ski...

    29. 6. 2018,   15:05
  • Ma sve pet, nek se sponzorira čipiranje, ali ono nije besplatno jer se taj trošak negdje mora namiriti, a što znači da će ga uzeti od svih nas koji i nemamo pse, svaki onaj koji je odlučio imati psa (ili bilo kojeg drugog kučnog ljubimca ili životinju) neka bude sposoban i sam plaćati troškove koji oni iziskuju.. Nema ništa badavo!

    29. 6. 2018,   08:22