Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bura im je sve uništila: 30-tak pasa ostalo bez svoje kućice...

None Foto: Sandra Sambrailo 14

Orkanska bura koja je harala obalom nije zaobišla ni dubrovačko sklonište za zaštitu životinja. Volonteri su nadljudskim snagama uspjeli spasiti živote pasa kao i spriječiti još veću katastrofu

Jaka bura koja je harala obalom s petka na subotu, nosila je sve pred sobom. Nažalost, nije zaobišla ni one koji se ne mogu pobrinuti sami za sebe.

Volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik na Žarkovici imali su pune ruke posla. Nadljudskim snagama spasili su živote preko 230 pasa, ali dosta njih ostalo je bez krova nad glavom.

Foto: Sandra Sambrailo

Kao rukom pometeno bura je uništila 2 kontejnera koja su bila dom za 30 pasa, nekoliko kućica, boksove, vrata, prozore... Ova volonterska udruga već 20 godina funkcionira jedino uz pomoć donacija i minimalnim financijskim sredstvima pa im je ova šteta zadala još veći problem.

Foto: Sandra Sambrailo

Sada ih tek čeka puno posla i potrebna im je pomoć.

- Uz redovite obaveze - hranjenje, šetnja, čišćenje i sl., nakon burnih dana radit ćemo na popravcima kućica, boksova, fiksiranju odlomljenih vrata i prozora, odnošenju razbijenih objekata koji se više ne mogu popraviti (kiosci, kontejneri..), rekla nam je volonterka voditeljica skloništa Sandra Sambrailo.

PREDIVNO! Pismo udomljenog psa: 'Osjetio sam ljubav kao nikad prije...'

Možete im pomoći i uplatom na račun Udruge (OTP banka):

IBAN:HR8824070001100024932

SWIFT/BIC: OTPVHR2X

Iskoristite nedjelju kako biste pomogli ovim snažnim i hrabrim ljudima. Ako ne možete sudjelovati u fizičkim poslovima, provedite vrijeme s napuštenim njuškicama, možda se kući vratite s novim zauvijek prijateljem.

Komentari (10)
  • Sada pozovite one koji ,,vole kućne ljubimce,,pa ih bace na cestu neka im kupe kućice i plate njihovo zbrinjavanje.Približava se godišnji odmori i po cesti će trčati mađarski,njemački i naravno Hrvatski ,,kućni ljubimci,,

    24. 2. 2019,   10:13
  • Napišite broj na koji se mogu donirati novci!

    24. 2. 2019,   09:50
  • Zašto nema broj računa udruge?

    24. 2. 2019,   09:41