Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dali su joj ime Marijuana Pepsi, a ona je sad postala doktorica

None Foto: Facebook

Marijuana Pepsi Vandyck, 46-godišnjakinja iz Wisconsina, cijeli se život borila s ismijavanjem vršnjaka i okoline zbog imena koje su joj dali roditelji. Njoj je pak to bilo pogonsko gorivo da uspije i - uspjela je.

Žena iz Winconsina, pišu brojni američki mediji, kojoj su roditelji dali ime 'Marijuana Pepsi', doktorirala je u svojoj 46-godini, s osmjehom od uha do uha. Osim što se radi o zaista iznimnom osobnom uspjehu, svojevrsna je to pobjeda nad svima koji su joj se rugali cijelog života - od vršnjaka do kolega i šefova, piše NYPost

Da stvar bude zanimljivija, Marijuana Pepsi je doktorirala na temu: 'Crna imena u bijelim učionicama: Ponašanje učitelja i percepcije studenata'. Za svoj je rad intervjuirala brojne ljude, bivše studente i učenike, koji su također imali negativna iskustva zbog svojih imena u kontekstu obrazovnog sustava. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Marijuana Pepsi kaže da je cijelog života zbog svojeg imena nailazila na probleme. No, ona ga nikad nije poželjela promijeniti, iako, kaže, nikad u životu nije zapalila joint, a sokove ne pije. 

Ime joj je dala majka, koja je smatrala da će ju ime proslaviti diljem svijeta. Nestabilno obiteljsko okruženje Marijuana je napustila s 15 godina i već si je tada obećala - jednog ću dana biti dr. Marijuana Pepsi! 

I eto, nedavno, u njenoj 46. godini to se napokon i dogodilo. 

Iako su je reakcije okoline na ime učinile snažnom, Marijuana ipak poručuje roditeljima da svoju djecu ne nazivaju po lakim drogama. 

Komentari (7)
  • Bolje zvuči doktorica Pipi 😁😜.

    21. 6. 2019,   09:49
  • bas je dobro ime...hehehe....uopce ju nebi zezala zbog imena nego bi se bas druzila s njom zbog tog

    21. 6. 2019,   08:51
  • A ti sjedi u kafiću po cijeli dan!

    21. 6. 2019,   07:31