Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dirljiva objava mladenaca: Nije važno tko se krsti, a tko klanja

None Foto: ID Photography / Facebook

Elisabeth Hrgić i Inas Dagoja u bračnu su luku u uplovili u Travniku, 22. lipnja ove godine. Elisabeth je to svijetu oglasila fotografijom koja se dosad proširila cijelom regijom i prikupila tisuće 'lajkova'

Jednu od fotografija s vjenčanja Elisabeth Hrgić i Inas Dagoja snimili su ispred škola koje su pohađali. Elisabeth je išla u Katolički školski centar 'Petar Barbarić', a Inasa u Mješovitu školu 'Travnik'. 

Njihova fotografija nastala na dan vjenčanja proširila se cijelom BiH i susjednim zemljama te zasad ima gotovo šest tisuća 'lajkova' te tisuću 'šerova'. 

- Nas dvoje. Svatko ispred svoje škole koju smo pohađali. U jednom dvorištu, podijeljenom na dva svijeta. U jednom dvorištu, kojeg oni veliki pregradiše ogradom. Ogradom za koju su nas uvjerili da su oni preko puta drugačiji, zlobniji, ništaviji. I mi kao mali smo im možda i vjerovali. Ali što znači jedna ništavna žica, komad armature, koja u očima velikih jamči zaštitu, što znači, pored ljubavi, započela je Elisabeth svoju objavu na Facebooku. 

- Ljubavi koja ruši granice, barijere, predrasude, ponos. Ljubavi koja u onom drugom vidi čovjeka. Čovjeka sa srcem i dušom, satkanog od krvi i mesa, sa tisuću i jednom vrlinom i manom. Čovjeka kojeg je onaj Najveći satkao od najljepših mogućih niti. Mi smo se prepoznali. Nevidljiva ruka odabrala je nas dvoje da volimo, ljubimo, opraštamo, gradimo neke bolje svjetove, imamo i učimo djecu pravim i istinski ljudskim vrijednostima.

- Danas sam zahvalna na svemu. Na dvije škole. Na ogradi. Na preprekama i barijerama. Jer spoznati ljubav, ljubiti i biti ljubljen, znači gasiti mržnju u sebi, opraštati, graditi mostove koje u čovjeku vide čovjeka.

- Nas dvoje, djeca, sa ove i one strane, naše i njihove ograde, želimo vam da pored sebe imate nekoga tko će u vama probuditi ljubav i od vas učiniti najsretniju i najljubljeniju osobu na svijetu. Onako kako smo to nas dvoje učinili za sebe. Radujte se svakom novom danu i učite djecu da su sva ista, da nije važno jesmo li crni ili bijeli, krstimo li se ili klanjamo. Učite djecu da budu dobri ljudi, koji onim velikim, neće vjerovati da je ograda zaštitita te da i sa one druge strane rastu dobra, talentirana, duhovita i puna ljubavi djeca, zaključila je Elisabeth dirljivu objavu

 

Komentari (358)
  • lajkova i šerova...kaj i vi počeli po vuku karadžiću?

    1. 7. 2019,   10:03
  • Želim im svaku sreću.

    1. 7. 2019,   10:14
  • Mislim, što da kažem na ovu multi kulti propagandu. Ljubav Izraelca i Palestinke, u Americi, crnca i bjelkinje, kod nas Srbina i Hrvatice. U nekim krugovima izaziva kontroverze. U globalnim uvijetima ne znači ništa. Prijatelj mi se ubrzo ženi Kolumbijkom, takvo prekrasno biće u životu nisam vidio. Pričali smo malo na google translator, jer ja španjolski ne znam. Pošto je Kolumbija daleko i nemamo otvorenih pitanja, osim čudnih pogleda ne izaziva ništa! S gledišta njih kao pojedinaca, a i nas ostalih kao pojedinaca, nema ništa nenormalno da se dvoje mladih voli. Ljubav ne poznaje granice, ni vjeru ni naciju. Sretno njima dvoma u njihovom daljnjem životu, nek prebrode prepreke koje će ih dočekati u životu!

    1. 7. 2019,   10:05