Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dirljivi trenutak: Čimpanza se prije smrti oprostila od čuvara

Čimpanza Mama bolovala je od neizlječive bolesti i bila na samrti. Odbijala je sve - ljude, hranu i prijatelje, sve do dolaska njenog omiljenog profesora. Ovaj prekrasan video raznježit će i najtvrđa srca...

Poznato je da čimpanze imaju slične ljudske osobine, poput moždanih funkcija, izraza lica i naravi. Neka genetička istraživanja dovela su do zaključka da su se evolucijski putevi čimpanza i ljudi razdvojili prije približno 6 milijuna godina. No, pustimo sad istraživanja i gene.

Srcedrapajući video objavljen je na YouTubeu. Čimpanza Mama bila je na samrti i odbijala sve - od posjetitelja do hrane. No, u zoološkom vrtu u nizozemskom Arnhemu znali su koga trebaju pozvati u posjet.

Profesor Jan van Hooff poznavao je Mamu više od 40 godina, točnije od 1972. i bio jedan od utemeljitelja njezine kolonije u tom ZOO-u.

Mama ga u početku nije prepoznala, no ubrzo je shvatila o kome je riječ i oduševljeno se podružila sa svojim omiljenim profesorom. Bilo je tu smijeha, radosti i veselja.

Video je snimljen u travnju prošle godine, a Mama (59) je uginula samo tjedan dana nakon emotivnog susreta s van Hooffom.

Komentari (78)
  • Životinja osjeti kad je kraj. Imao sam psa koji je doživio 16 godina,pred kraj oslijepio, oglušio i nije više mogao hodati. Odlucili smo ga eutanizirati, kad smo odlazili od doma kod veterinara ,onako star sepajuci isao je prvo do klinaca da mahne repom,pa do žene ( i sad više ne mogu pisat).. uglavnom, čovjek koji nije zavolio životinju,ne zna što je ljubav

    18. 10. 2017,   21:33
  • Pretuzno......srce mi puca, ako itko sumnja da zivotinje ne mogu osjecati, voljeti neka pogledaju ovaj video.....suze same krenu

    18. 10. 2017,   21:10
  • Životinje su divna stvorenja...

    18. 10. 2017,   21:06