Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dobili svoju Nessie? Snimili su "riječno čudovište" na Aljasci

None Foto: Bureau of Land Management - Alaska

Snimka na kojoj se vidi neobična pojava prekrivena ledom potaknula je žestoke rasprave i teorije, pa su neki rekli da se radi o riječnom čudovištu ili divovskoj jesetri

Kratki video neobične pojave u rijeci Chena na Aljasci potaknuo je u proteklih nekoliko dana žestoke rasprave i teorije o tome da se radi o riječnom čudovištu, sličnom škotskoj Nessie pa do onih koji tvrde da se radi o divovskoj jesetri - koje prosječno budu velike između dva i 3,5 metara

Craig McCaa iz Ureda za upravljanje zemljištem prošli tjedan je bio uz rijeku u Fairbanksu kad je uočio neobičan prizor na rijeci. Na snimci se čini kao da se radi o ledu, no nakupina se kretala zajedno što je mnoge natjeralo da pomisle kako se radi o nekom živom biću.  Službenici su objavili video koji ima više od 540.000 pregleda uz napomenu kako ne znaju o čemu se radi. 

Na razne teorije i objašnjenja nisu morali dugo čekati . No, najvjerojatnije i najlogičnije je ono koje je stiglo od Ureda za ribe i divljač i niza drugih korisnika - a da se radi o ledu koji je prekrio uže koje se uhvatilo za most. Fotografija koju su objavili jučer pokazuje kako više nema leda, ali ni tajanstvenog čudovišta. 

 

Komentari (13)
  • Kaj se čudite. Jesetra od 3 do 4 m. Navodno narastu i do 6 m. Ali moruna i kaluga su buce i zakon su. A ne ova manekenka.

    1. 11. 2016,   13:54
  • A nekaj je! sad kaj je nek je..............

    1. 11. 2016,   11:41
  • i hrvatska ima svoja čudovišta i na kopnu i na moru a i u jezerima a fala Bogu i na kaptolu i gradecu.

    1. 11. 2016,   12:00