Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evolucija intimnih frizura: Kako su nosile naše bake i prabake?

Moderne žene u stanju su izdržati sve - od napornih epilacija, preko bolnih depilacija voskom do brijača i krema ne bi li njihova 'intimna frizura' bila savršena...

POGLEDAJTE VIDEO:

Danas žene imaju slobodu birati kako će 'furati intimnu frizuru'. Na njima je da odaberu hoće li skinuti sve dlačice voskom, stilizirati se

trimerom i brijačem ili njegovati prirodni izgled. No, nekad stvari nisu bile tako jednostavne.

Žene depiliraju intimne dijelove još od Starog Egipta, 3000 godina prije Krista. To je doba u kojem se preferiralo tijelo bez dlaka, a pri njihovom uklanjanju korišteni su brijači od bronce i oštro kamenje.

Žene u Egiptu među prvima su koristile šećernu pastu kako bi uklonile dlačice iz korijena. S druge strane, Grkinje nisu koristile pastu, već su svaku dlaku pojedinačno čupale.

POGLEDAJTE EVOLUCIJU INTIMNIH FRIZURA:

U srednjem vijeku je svima, zbog epidemije stidnih uši, bilo preporučeno brijati stidne dlačice. Žene su to radile, ali su zbog ljepote međunožja nosile kovrčave perike, tzv. 'merkinice'.

U 40-im godinama 20. stoljeća u modu dolazi bikini i žene se sređuju prema njemu. To je trajalo sve do 60-ih i 70-ih godina kad se počeo njegovati kult prirodnog tijela i da se na njemu ništa ne dira jer takvo prirodno je idealno.

Devedesetih godina popularna je postala 'brazilka', kojom se uz pomoć voska uklanjanju sve dlačice, bez trokuta i pravokutnika kao ukrasa.

Komentari (111)
  • Naslov je baš odbojan. Ono, kao da nas zanima kakvu zurku je baka imala 😨

    8. 10. 2017,   20:10
  • Kad ja stojka obrijem kasnije izgleda kao hepov stup na sred livade.

    8. 10. 2017,   20:31
  • I nije neki članak.

    8. 10. 2017,   21:23