Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gavrani i vrane izazvali su kratki spoj na željeznici

None Foto: Wikimedia

Čak 12 putničkih vlakova bio je bespomoćno dok su radnici željeznice popravljali električne vodove koje su strgale ptice jer su im maknuli gnijezda

U dijelovima istočne Indije tri sata vlakovi su stajali zbog jata uznemirenih vrana koje su strgale električne vodove kad su radnici na željeznici pokušali maknuti njihova gnijezda. Vrane i gavranovi često toliko jako udaraju krilima dok lete da su u državi Bihar već oštetile električne vodove. Da bi riješili problem, radnici su pokušali maknuti gnijezda koje su napravile na visokim žicama. Ali, toliko su naljutili ptice da su one krilima izazvale kratki spoj.
- Odjednom je došlo do kratkog spoja. Zatim su pukle žice. Prestala je raditi cijela signalizacija. Bili smo nemoćni - rekao je Satyendra Kumar s indijske željeznice.
Radili su tri sata da osposobe električne vodove. Najmanje 12 putničkih vlakova bilo je bespomoćno dok je trajala operacija čišćenja gnijezda. Indijska golema željeznička mreža prevozi više od 15 milijuna putnika svaki dan na 7000 putničkih vlakova.

Komentiraj, znaš da želiš!