Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Glazbenik liječi slonove tako da im na klaviru svira Beethovena

None Foto: screenshot/Youtube 3

Uvijek reagiraju na svirku. Slonovi su emocionalna bića, baš kao i ljudi. Nadam se da će i drugi prepoznati ovaj projekt jer on pomaže u rehabilitaciji slonova koji su imali stresni život, rekao je glazbenik

Kažu da životinje sve pamte i vraćaju, a to svakako dokazuju slonovi iz skloništa Thai Animal u Tajlandu. Traume koje su proživjeli u divljini liječi glazbenik Paul Barton (57). Na klaviru im svira skladbe Bacha i Beethovena.

Zauzvrat, slonovi se njišu u ritmu glazbe, a Barton kaže da ponekad i pjevaju. 

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

- Uvijek reagiraju na svirku. Naprave bar neki pokret. Oni su emocionalna bića, baš kao i ljudi. Nadam se da će i drugi prepoznati ovaj  projekt jer on pomaže u rehabilitaciji slonova koji su imali stresni život - rekao je. Kad čuju zvuk klasične glazbe, slonovi se obično uzbude i okruže Bartona i njegov klavir.

Glazbenik koji je u Londonu završio akademiju umjetnosti, odlučio je pomagati ozlijeđenim i istraumatiziranim slonovima u Tajlandu. Prijelomni trenutak dogodio se kad je upoznao Plaru, slijepu slonicu. Čim je čula kako Barton svira, prestala je jesti, približila se klaviru i tako stala slušati njegove izvedbe.

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Barton je sa slonovima prijatelj, a na njegove svirke nerijetko dolaze i majmuni. Slobodni su prići mu, a neki se toliko opuste da mu za vrijeme svirke guraju surlu među prste. 

- To je vrsta povezanosti koju jednostavno ne mogu opisati riječima - rekao je.  

Komentiraj, znaš da želiš!