Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gnjev u Egiptu: Danac objavio snimku seksa na vrhu piramide

None Foto:

Video je objavljen na YouTubeu, no mnogo više pažnje privukla je fotografija objavljena na Hvidovoj internetskoj stranici, na kojoj je par leži na vrhu piramide, u vrlo eksplicitnom položaju

Danski fotograf Andreas Hvid sa svojom je partnericom posjetio Keopsovu piramidu u Gizi, a posjet su ovjekovječili na pomalo neuobičajen način - poseksali su se na vrhu i to snimili.

Fotografije i snimke završile su na internetu i izazvale bijes egipatske javnosti. Nadležno ministarstvo antikviteta proslijedilo je snimke državnom tužiteljstvu, a ministar Khaled el Anany za medije je izjavio da je Hvidov čin teška povreda javnog morala i zatražio istragu. 

Hvid je video objavio na YouTubeu i u međuvremenu je uklonjen, no prekasno, snimka je u vrlo kratkom vremenu postala viralna. Na snimci se vidi kako se par penje na vrh 4500 godina stare piramide, s pogledom na Kairo.

Na kraju snimke žena skida majicu. Video je ponovno objavljen na YouTubeu, no mnogo više pažnje privukla je fotografija objavljena na Hvidovoj internetskoj stranici, na kojoj je par leži na vrhu piramide, u vrlo eksplicitnom položaju. 

Fotografija klinča na piramidi izazvala je lavinu negativnih komentara, u kojima se ističe da je 'Hvidov uradak uvredljiv'.

- Sramotno. Totalno nepoštovanje lokalne kulture - napisao je jedan od komentatora. Drugi je napisao: 'Uime svih povjesničara i arheologa na svijetu, nadam se da će oboje završiti u zatvoru'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (54)
  • Bitno da je seks na kamenu za zatvor a dizanje u zrak sebe i okolnih nevjernika cin hrabrosti i junaštva

    10. 12. 2018,   15:21
  • Mislim da je daleko gore za to cijelo okruženje oko piramida bila pojava i nametanje Islama, nego bilo kakav seks na vrhu piramide.

    10. 12. 2018,   15:00
  • Ovo je genijalno , neko na vešmašini a neko na piramidi.Fenomenalno..

    10. 12. 2018,   14:50