Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Halo, trebam pomoć, možete li doći? Na drvetu mi je - puma!'

None Foto: California department of fish and wildlife 3

SAD: Normalno je da mlade pume odlutaju izvan svog uobičajenog staništa kako bi obilježile vlastiti teritorij, rekao je biolog Kevin Brennan iz Ureda za ribe i divljač

Muškarac iz Kalifornije iznenadio se dok je vrtlario u svom domu i u krošnji stabla primijetio pumu. Velika mačka zapela je na visini od otprilike 15 metara pa je čovjek pozvao vatrogasce. 

Pumu su uspavali i spustili pomoću nosiljke, pregledali su je biolozi pa je pustili u divljinu, piše BBC

- Normalno je da mlade pume odlutaju izvan svog uobičajenog staništa kako bi obilježile vlastiti teritorij - rekao je biolog Kevin Brennan iz Ureda za ribe i divljač. 

Iako su napadi puma na ljude iznimno rijetki, bilo bi opasno da su životinju ostavili na stablu, rekao je voditelj spomenutog ureda. Tome svjedoči i napad na trkača Travisa Kauffmana u Coloradu kojeg je mačka napala dok je istrčavao svoju uobičajenu rutu u parku na planini Horsetooth.  

PREŽIVIO NAPAD: 'BILO JE ZASTRAŠUJUĆE' 'Puma me grizla i grebala, ali nisam se dao. Ugušio sam ju...'

- Došao je s prednje strane i bacio se na mene, a strah u meni se odjednom pretvorio u borbeni stav. Puma me ugrizla za zglob ruke i počela trgati, kandžama me grebala po licu i rukama. Bilo je zastrašujuće - ispričao je Kauffman. 

Komentari (5)
  • mislim da sam vidio micu macu 😹

    19. 2. 2019,   08:44
  • dobro kad je mlada ali kad naraste onda šta dalje od nje

    18. 2. 2019,   21:41
  • mačku spašavali s drveta?

    18. 2. 2019,   21:15