Obavijesti

Viral

Komentari 16

'Mučio se... Bacila sam se na njega i završila u vodi do pasa'

'Mučio se... Bacila sam se na njega i završila u vodi do pasa'
5

Mirka Klepac je zvala je nekoliko nadležnih službi, ali nitko nije mogao odmah doći i riješiti problem, pa je odlučila sama pomoći labudu. Ulovila ga je uz pomoć gospodina Mladena i oslobodili su ga

VIDEO

Ovo je već treći labud za kojim sam trčala u Jarun, kazala nam je Mirka Klepac koja je u subotu na zagrebačkom jezeru spašavala pticu koja se zapetljala u ribički flaks, a u perje na trbuhu joj se zabola udica. Zvala je nekoliko nadležnih službi, ali nitko nije mogao odmah doći i riješiti problem, pa je odlučila sama pomoći labudu.

- Tri puta tjedno vozim bicikl oko Jaruna i labudovi su mi već kao kućni ljubimci. Godinama ih hranim i poznajem. U subotu me nazvao gospodin Mladen, on je vidio da je ptica u nevolji. Stigla samo oko 14 sati, ali bio ju je problem izmamiti - ispričala nam Mirka koja već ima iskustva sa spašavanjem ptica. 

- Prvi put sam joj prilazila sprijeda i pobjegla mi je, drugi put sam joj prišla s leđa i bacila se na nju. Do pasa sam završila u vodi. Znam kako im treba prići i držati ih jer su mi pokazali dečki iz Dumovca. Ptica je bila u vodi, odvojila se od ostatka ptica i mučila se da to skine, čupkala se. Dodala sam je Mladenu i škarama koje sam ponijela odrezala flaks koji joj se zapetljao oko noge i lijevog krila. Udica joj se srećom zabila samo u perje. Akcija je trajala par minuta i pustili smo ju, a ona je odletjela svom dečku i gugutali su - kaže Klepac koja se nada da će labudica koju je spasila i njezin partner imati mlade. 

Moje iskustvo s traženjem (tj.dobivanjem) pomoći nije baš nešto ružičasto. Nije da ne tražim, ali slušati bezvezne...

Posted by Mirka Klepac on Wednesday, 10 April 2019

Klepac ističe kako su otpaci koje nesavjesni ribiči i ostali posjetitelji Jaruna ostavljaju oko jezera opasni za ptice kojima je to dom.

Labud se zalijepio za led

Mirka se prisjetila i prošlogodišnje akcije spašavanja kada se labud zalijepio za led na površini jezera. Kaže da su se službe tad 'pravile blesave', a najviše su se angažirali građani. Došli su i vatrogasci s čamcem, ali nažalost ptica je uginula. 

- Plakala sam tad - rekla nam je Klepac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.