Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Imamo još samo osam dana? 'Kraj svijeta dolazi 23. rujna...'

None Foto: Pixabay 2

Neki tvrde kako će se 23. rujna položaj zvijezda 'poklopiti' s Otkrivenjem 12:1-2, što je signal za početak Uznesenja i dolazak Krista. Racionalniji zaljubljenici u teorije zavjere smiruju strasti

Još samo osam dana ostalo nam je prije drugog dolaska Isusa Krista i kraja svijeta kakvog poznajemo - barem tako tvrde kršćanski teoretičari zavjera koji vjeruju da kodovi u Bibliji i znakovi s nebesa znače da je kraj blizu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ljudi koji se bave teorijama o biblijskom kraju svijeta i crnoj sudbini koja će nas dočekati, tvrde kako će se 23. rujna položaj zvijezda astrološki 'poklopiti' s Otkrivenjem 12:1-2, što je signal za početak Uznesenja i dolaska Krista. 

U Otkrivenju 12:1-2 stoji: ''I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja.''

Teoretičari zavjere tvrde kako je spomenuta žena Djevica, a na taj dan Sunce i Mjesec bit će u Djevici kao i planet Jupiter, koji u ovom smislu predstavlja Mesiju. 

Pojavit će se i mitološki Planet X?

Ovakva konstelacija javlja se svakih 12 godina, no tvrde da će se zbog drugog planetarnog poretka, koji predstavlja ''lava u Judejskom plemenu', potaknuti događaji bez presedana u Svetim pismima. 

Ljubitelj teorija zavjere David Meade predviđa da će se mitološki planetarni sistem poznat kao Planet X ili Nibiru također ukazati na nebu 23. rujna. Nibiru bi, prema Meadeu, trebao proći pokraj Zemlje u listopadu što će izazvati početak Uznesenja sa snažnim vulkanskim erupcijama. 

- U ovom vremenskom razdoblju, 23. rujna, Mjesec će se nalaziti točno u dnu konstelacije Djevice. Sunce će prekrivati Djevicu, a 12 zvijezda na taj datum je devet zvijezdi Lava i tri planetarna poretka Merkura, Venere i Marsa. To je vremenska oznaka - tvrdi Meade. 

'Ne znamo kada će doći kraj, ali moramo uvijek biti spremni'

Naravno, ne vjeruju svi kršćani u ovakve teorije i mnogi imaju mnogo racionalnija tumačenja Biblije. 

U članku Jonathana Sarfatija stoji kako se isti planetarni poredak pojavio već 4 puta u posljednjem mileniju i nije tako rijedak kao što se tvrdi. 

- Ništa ne ukazuje na to da je 23. rujna znakovit datum za biblijska proročanstva i kršćani stoga trebaju biti vrlo oprezni prije nego ih privuku takve senzacionalističke tvrdnje. Datum i vrijeme kraja ne znamo - zato moramo biti uvijek spremni - piše Sarfati. 

NASA također tvrdi da je teorija o postojanju Planeta X varka i nikakav sličan planet neće prolaziti pokraj Zemlje. 

Komentari (654)
  • Ja se selim u Bih tamo sve kasni 20 godina.

    15. 9. 2017,   07:15
  • Znači 23.09. je riješen minus na tekućem računu.

    15. 9. 2017,   07:25
  • Prošli put ste me zeznuli...nisam platila struju,pa sam nagrabusila:-))

    15. 9. 2017,   07:41