Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izbori u Poljskoj: Potpuno smo gole, glasajte za nas!

None Foto: AFP

Sedam članica stranke skupilo je hrabrost i skinulo se za plakat kojim se stranka predstavila. Slogan "Poljska je žena" prikriva intimne dijelove

Mi smo prelijepe, gole i ponosne. Mi smo stvarne i istinite, dušom i tijelom. Ovo nije pornografija i nema se što vidjeti u terminima seksa, naša su lica inteligentna, zabrinuta, ponosna. Nama usta nisu ovorena ni oči zatvorene, kaže jedna od osnivačica nove, Ženske stranke Manuela Gretkowska. Sedam članica stranke skupilo je hrabrost i skinulo se za plakat kojim se stranka predstavila. Slogan "Poljska je žena" prikriva intimne dijelove njihova tijela. Na plakatu je također i njihov izborni slogan "Sve za budućnost...i ništa što bi se trebalo skrivati."
- Plakat bi trebao uzdrmati stereotipe u svijetu nekomunikativnih muškaraca u crnim odijelima i kravatama - kaže jedna od osnivačica stranke Manuela Gretkowska. Stranka se planira boriti za prava žena kako bi se tretirale kao ravnopravni sugrađani muškarcima. Stranka će se boriti za besplatne mjesečne preglede za žene, povrat novca za kontracepciju i tretmane za neplodnost te za osiguranje pristojnih uvijeta za rađanje. Iako im je slogan "Poljska je žena", muškarci su također dobrodošli kao članovi.

Komentari (4)
  • bi rado da sam tamo.

    21. 9. 2007,   10:06
  • ajme, što ako Jadranka vidi ovo!

    21. 9. 2007,   10:48
  • jennu jameson za predsjednicu neka uzmu

    21. 9. 2007,   12:18