Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izvukao kuhinjski nož iz glave morskog psa i spasio mu život

Muškarac je ronio sa svojim društvom i primijetio prilično bizaran prizor - morskog psa s nožem zabijenim u glavu. Nije dvojio ni sekunde i odmah je pomogao nesretnoj životinji

Brett Johnson ronio je sa svojim društvom u moru Kajmanskih otoka, kad je naišao na morskog psa s nožem u glavi. Morski pas dužine jednog metra plivao je morem ozlijeđen, a Ben je reagirao instinktivno i spasio mu život. Ronilac tvrdi da je riječ o takozvanom bolničarskom psu, vrsti koja može narasti i više od četiri metra, a obično je bezopasna za ljude i uglavnom jede školjke i koralje.

Lov morskih pasa zabranjen je na području Kajmanskih otoka, a kazna za takav prekršaj doseže do četiri godine zatvore i globe od 500 tisuća američkih dolara, prenosi Metro.

- Turisti dolaze k nama vidjeti prekrasne grebene i nitko ne očekuje ni ne želi vidjeti morskog psa s nožem u glavi. Naš ronilački tim podsjeća sve da poštuju naše podvodne prijatelje, koji su zaštićena vrsta na našem otočju, kaže Brett.

Na službenoj Facebook stranici objavljeno je da je s morskim psom sve u redu i da je ponovno viđen kako pliva na tom području.

Komentari (15)
  • A ja mislio da se ne smije vadit noz iz glave ili nekog vitalnog organa da to rade doktori na operaciji, jer ako izvadis iskrvaris, mozda to nije slucaj sa morskim psima haha, ili je ovaj odapeo kilometar dalje ;(

    11. 3. 2017,   16:42
  • ....jadnik mali.

    11. 3. 2017,   18:36
  • Bravo! Morski pas ce to sigurno znati cijeniti:-)))

    11. 3. 2017,   16:26